FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sud nije primio žalu osuđenih srpskih studenata

ZAGREB, 22. studenog 2004. (Hina) - Visoki trgovački sud danas nijeprimio žalbu na nepravomoćnu presudu za dvoje srpskih studenatanepravomoćno osuđenih na višednevne zatvorske kazne zbogfotografiranja sa slikom ratnog zločinca Draže Mihailovića nasredišnjem zagrebačkom trgu, doznaje se na tom sudu.
ZAGREB, 22. studenog 2004. (Hina) - Visoki trgovački sud danas nije primio žalbu na nepravomoćnu presudu za dvoje srpskih studenata nepravomoćno osuđenih na višednevne zatvorske kazne zbog fotografiranja sa slikom ratnog zločinca Draže Mihailovića na središnjem zagrebačkom trgu, doznaje se na tom sudu.

Predsjednik Visokog trgovačkog suda Željko Potočki Hini je izjavio da nikakva žalba vezana uz slučaj srpskih studenata nije došla, pa se o tom predmetu danas nije ni moglo odlučivati.

Troje srpskih studenata arhitekture uhićeno je u subotu poslijepodne nakon što su na Trgu bana Jelačića dvije 24-godišnje studentice fotografirale godinu dana starijeg mladića koji je u rukama držao sliku osuđenog ratnog zločinca iz Drugog svjetskog rata Dražu Mihailovića. Nakon negodovanja građana policija je uhitila studente i zadržala ih do nedjelje, kada su odvedeni sucu za prekršaje.

Sudac je nepravomoćno osudio mladića i jednu djevojku na 15, odnosno pet dana zatvora, dok je treću studenticu oslobodio jer nije utvrđeno da je sudjelovala u prekršaju.

Osuđeni imaju pravo žalbe koju rješava Visoki prekršajni sud, a kako su na suđenju odbili odvjetnika pravnu zaštitu preuzelo je njihovo veleposlanstvo.

U veleposlanstvu Srbije i Crne Gore Hini je danas rečeno da će pružiti svu pomoć svojim državljanima i "iskoristiti sve pravne lijekove koji im stoje na raspolaganju".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙