FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Srpski studenti ostaju u zatvoru

ZAGREB, 23. studenog 2004. (Hina) - Visoki prekršajni sud odbio jedanas kao neosnovane žalbe dvoje srpskih studenata osuđenih navišednevne zatvorske kazne jer su se fotografirali sa slikom ratnogzločinca Draže Mihailovića na središnjem zagrebačkom trgu, doznaje sena tom sudu.
ZAGREB, 23. studenog 2004. (Hina) - Visoki prekršajni sud odbio je danas kao neosnovane žalbe dvoje srpskih studenata osuđenih na višednevne zatvorske kazne jer su se fotografirali sa slikom ratnog zločinca Draže Mihailovića na središnjem zagrebačkom trgu, doznaje se na tom sudu.

Stevan Vranešević i Mirjana Djergović žalili su se na rješenje o zadržavanju i rješenje o prekršaju kojim su osuđeni na višednevne zatvorske kazne.

Vijeće od trojice sudaca Visokog prekršajnog suda danas je odbilo kao neosnovanu njihovu žalbu na zadržavanje i potvrdilo prvostupanjsko rješenje, izvijestio je predsjednik suda Zoran Potočki. Objasnio je da je prihvaćen stav zagrebačkog Prekršajnog suda da bi okrivljenici, ukoliko bi bili na slobodi, mogli nastaviti s ponovnim činjenjem prekršaja.

Inače, po Zakonu o prekršajima zadržavanje u prekršajnom postupku može trajati najdulje 15 dana i uračunava se u kaznu.

Na sudu ističu da o žalbi na prvostupanjsko rješenje o prekršaju, odnosno dosuđenu kaznu ne mogu odlučivati prije isteka osmodnevnog žalbenog roka. Naime, na rješenje o prekršaju može se žaliti i druga strana, odnosno zagrebačka policija koja je okrivljenike i prekršajno prijavila.

U izjavi za Hinu Potočki je kazao da bi se taj dio žalbe mogao riješiti sutra jer postoji mogućnost da policija odustane od žalbe.

Glasnogovornica zagrebačke policije Gordana Vulama potvrdila je Hini da se policija neće žaliti na prvostupanjsku presudu.

Troje beogradskih studenata arhitekture uhićeno je u subotu poslijepodne nakon što su na Trgu bana Josipa Jelačića dvije 24-godišnje studentice fotografirale godinu dana starijeg mladića koji je u rukama držao sliku osuđenog ratnog zločinca iz Drugog svjetskog rata Dražu Mihailovića. Nakon negodovanja građana policija je uhitila studente i zadržala ih do nedjelje, kada su odvedeni sucu za prekršaje.

Sudac je nepravomoćno osudio mladića i jednu djevojku na 15, odnosno pet dana zatvora, a treću studenticu oslobodio jer nije utvrđeno da je sudjelovala u prekršaju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙