FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Split: priveden švercer cigareta uhićen nakon potjere

SPLIT, 24. studenog 2004. (Hina) - Istražnom sucu u Splitu danas jepriveden 39-ogodišnjak iz Aržana koji je jučer, tijekom policijskepotjere za njim zbog šverca cigareta, namjerno udario u policijskiautomobil, pri čemu je policajac zadobio trzajnu ozljedu vrata ipotres mozga, zbog čega je zadržan u bolnici.
SPLIT, 24. studenog 2004. (Hina) - Istražnom sucu u Splitu danas je priveden 39-ogodišnjak iz Aržana koji je jučer, tijekom policijske potjere za njim zbog šverca cigareta, namjerno udario u policijski automobil, pri čemu je policajac zadobio trzajnu ozljedu vrata i potres mozga, zbog čega je zadržan u bolnici.

U prtljažniku audija pronađeno je 2.100 kutija raznih cigareta prenesenih ilegalno iz Bosne i Hercegovine, najvjerojatnije namijenjenih preprodaji na crnom tržištu, u vrijednosti od oko 25 tisuća kuna, izvijestio je načelnik Ureda načelnika PU splitsko - dalmatinske Ninoslav Ćurić.

Rekao je da je policija iz Trilja dobila dojavu da se osumnjičeni A. Lj. prema Splitu kreće audijem s većom količinom ilegalno prevezenih cigareta. Kod Dugopolja ga je uočio policijski službenik u automobilu.

Kada ga je policijski mercedes počeo slijediti s upaljenim rotacijskim svjetlima i zvučnim signalima, osumnjičeni se, audijem imotskih registracijskih oznaka, dao u bijeg kroz mjesto Donja Rupotina u smjeru Blaca.

Kada je audi u bijegu naišao na prepriječen kamion - mješalicu okrenuo se i na povratku namjerno udario u prednji dio policijskog vozila koje ga je pratilo, te je audi sletio u jarak.

Policajac u mercedesu zadobio je ozlijede zbog kojih je zadržan na promatranju u splitskoj Kliničkoj bolnici, potres mozga i trzajnu ozljedu vrata, a na oba je vozila nastala veća materijalna šteta.

Osumnjičeni je priveden je istražnom sucu s kaznenom prijavom zbog sprječavanja službene osobe u obavljanju dužnosti, dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, te za nedozvoljenu trgovinu.

Istražni ga je sudac, nakon saslušanja, pustio da se brani sa slobode.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙