FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sindikat policije protiv centra za azilante u Kutini

SISAK, 8. studenog 2004. (Hina) - Predsjednik Sindikata policijeHrvatske (SPH) Dubravko Jagić izjavio je danas u Sisku da se tajSindikat protivi namjeri MUP-a da u prostorije sadašnje Postajeprometne policije u Kutini smjesti centar za azilante .
SISAK, 8. studenog 2004. (Hina) - Predsjednik Sindikata policije Hrvatske (SPH) Dubravko Jagić izjavio je danas u Sisku da se taj Sindikat protivi namjeri MUP-a da u prostorije sadašnje Postaje prometne policije u Kutini smjesti centar za azilante .

Jagić je na tiskovnoj konferenciji ustvrdio da se "postaju prometne policije pokušalo iseliti na prijevaran način pod krinkom uređenja zgrade". Napomenuo je da bi se "iseljenjem prometne policije iz zgrade i dovođenjem azilanata narušila sigurnost građana Kutine". Naveo je da je "sadašnja Postaja prometne policije smještena na taktičkom mjestu zbog blizine autoceste kojom se odvija međunarodni cestovni promet".

Upozorio je da "među azilantima ima počinitelja kaznenih djela koji su pred zakonom i pravdom pobjegli iz svojih zemalja, s namjerom nastavka činjenja kriminalnih aktivnosti" te da je "sa sigurnosnog stajališta nedopustivo centar za azilante smjestiti kilometar zračne linije od pogona kutinske Petrokemije zbog opasnosti od mogućeg terorizma".

Naveo je da je "postaja prometne policije u Kutini jedna od rijetkih koja ima odgovarajuće prostorne uvjete za rad i da bi se iseljenjem iz sadašnjeg prostora dovela u pitanje učinkovitost njezina rada".

U ime Sindikata policije Hrvatske, njegov predsjednik Jagić pozvao je gradonačelnicu Kutine Velimiru Toth-Prosoli da podrži njihovo protivljenje iseljenju prometne policije i izjasni se protiv smještaja centra za azilante u Kutini".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙