FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Sloveniji 2004. četiri posto više turista

ZAGREB, 24. studenog 2004. (Hina) - U Sloveniju je ove godine došlo 4posto više turista nego lani, ostvareno je 1 posto više noćenja, aprvi put nakon 1996. hrvatski su turisti sa 77,5 tisuća dolazaka zabilježili pad od 2 posto te sa četvrtog pali na peto mjesto međustranim turistima u Sloveniji.
ZAGREB, 24. studenog 2004. (Hina) - U Sloveniju je ove godine došlo 4 posto više turista nego lani, ostvareno je 1 posto više noćenja, a prvi put nakon 1996. hrvatski su turisti sa 77,5 tisuća dolazaka zabilježili pad od 2 posto te sa četvrtog pali na peto mjesto među stranim turistima u Sloveniji.

Čulo se na današnjoj godišnjoj konferenciji za novinare Slovenskog turističkog ureda u Zagrebu pri čemu je voditeljica tog ureda Aleksandra Pukšar naglasila da su hrvatski turisti u Sloveniji ove godine ostvarili ipak jednak broj noćenja kao i lani, oko 228.000.

Nešto bolji rezultati iz Hrvatske su ostvareni u 15 slovenskih toplica, gdje je ove godine bilo 13 posto više hrvatskih gostiju i 14 posto više njihovih noćenja.

Pukšar je istaknula i da je u Sloveniji ove godine zbog ulaska u EU, ali i zbog dolaska jeftinijih avioprijevoznika, za 50 posto povećan broj britanskih turista, nizozemskih za 20 posto, a porast bilježe i ostali inozemni gosti (Nijemci, Talijani, Austrijanci i dr.).

Iztok Altdauer iz Slovenske turističke organizacije predstavio je novosti u slovenskoj turističkoj ponudi za 2005. g. među kojima je posebno naglasio povećanje smještajnih objekata u slovenskim toplicama i seoskim domaćinstvima.

Dodao je i da Slovenija dobre rezultate očekuje i od predstojeće zimsko-skijaške sezone za koju se, kako kaže, sa novostima i povećanom ponudom pripremilo svih 55 skijaških centara. Stoga očekuju da će u Sloveniji nadmašiti prošlogodišnjih 1,5 milijuna skijaša.

U zagrebačkom hotelu Esplanade danas se održava i radionica na kojoj 35 slovenskih turističkih poduzeća dogovara poslove i programe sa svojim hrvatskim partnerima.

(Hina) xtam yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙