FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovenija moguća supredsjedateljica eu-a 2008.

LJUBLJANA,11. studenoga(Hina) - Slovenski veleposlanik pri Europskojuniji Ciril Štokelj sastao se u četvrtak u Bruxellesu s nizozemskimpredsjedništvom Europske unije radi razgovora o prijedlogu po kojemubi Slovenija od sredine 2008. godine, zajedno s Njemačkom iPortugalom, predsjedavala Europskom unijom. (Hina) xfl ybr
LJUBLJANA,11. studenoga(Hina) - Slovenski veleposlanik pri Europskoj uniji Ciril Štokelj sastao se u četvrtak u Bruxellesu s nizozemskim predsjedništvom Europske unije radi razgovora o prijedlogu po kojemu bi Slovenija od sredine 2008. godine, zajedno s Njemačkom i Portugalom, predsjedavala Europskom unijom.

Prijedlog po kojemu bi trojke država od 2007. godine predsjedavale Unijom u Sloveniji je inače pozitivno dočekan, osobito jer bi Slovenija po nizozemskom prijedlogu bila prva od država primljenih u EU 1. svibnja ove godine koja bi sudjelovala u takvom načinu predsjedavanja europskom integracijom. Inicijativu je pozitivno ocijenio i mandatar za sastav nove slovenske vlade Janez Janša, ocjenjujući da će ona koštati oko 80 milijuna eura, ali za Sloveniju predstavlja odličnu priliku.

O nizozemskom prijedlogu idućeg će tjedna, kako se najavljuje, na izvanrednoj sjednici raspravljati i slovenski parlament jer se ocjenjuje da je o toj važnoj temi potrebno postići visoku političku suglasnost.

(Hina) xfl ybr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙