FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Saborski odbor za turizam zasijedao u Osijeku

OSIJEK,22.studenoga 2004.(Hina) - Sjednica saborskog Odbora za turizamodržana je večeras u Osijeku s ciljem, kako je rekao na sjednicipredsjednik Odbora Ante Markov, da se sagleda problematikakontinentalnog turizma uoči donošenja novih zakona o turističkojdjelatnosti, turističkim zajednicama i o promicanju hrvatskogturizma.
OSIJEK,22.studenoga 2004.(Hina) - Sjednica saborskog Odbora za turizam održana je večeras u Osijeku s ciljem, kako je rekao na sjednici predsjednik Odbora Ante Markov, da se sagleda problematika kontinentalnog turizma uoči donošenja novih zakona o turističkoj djelatnosti, turističkim zajednicama i o promicanju hrvatskog turizma.

Osječko-baranjska županija ima izuzetne turističke potencijale, ali joj nedostaje infrastruktura, rekao je Markov, a kao poseban problem istaknuo je što u Županiji ima još mnogo nerazminiranih dijelova, osobito u Baranji, u kojoj je i Park prirode Kopački rit.

S obzirom da je to preduvjet strategije turizma, čišćenje od mina toga prostora je prioritet, u dogovoru s Hrvatskim centrom za razminiranje, rekao je Markov.

Dr. Ivan Šišljagić, član Odbora za turizam Hrvatskog sabora iz IV izborne jedinice, koja obuhvaća Virovitičko-podravsku i Osječko baranjsku županiju, rekao je da su Slavonija i Baranja "nažalost još uvijek zanemarene, što se očituje u neizgrađenim prometnicama i nedovoljnoj zastupljenosti saborskih zastupnika iz Slavonije u tijelima koja odlučuju o financijskim sredstvima namijenjenim za turizam".

Upravo Osječko-baranjska županija ima sve preduvjete za turizma tijekom cijele godine, od lovnog, ribolovnog i seoskog do vjerskog turizma, rekao je Šišljagić, naglasivši da je u Baranji jedno od najpoznatijih europskih lovišta, tikveško lovište.

Član Odbora Ivan Drmić, također iz IV izborne jedinice, rekao je da je Park prirode Kopački rit po svojim ljepotama i bogatstvu biljnog i životinjskog svijeta pravi biser, ali da se "nažalost proteklih godina nije dovoljno vodila briga o očuvanju te prirode".

Ustvrdio je da se "novac Svjetske banke između ostaloga trošio na skupe studije", umjesto da se, kako je istaknuo, "Kopački rit cijeli razminira i da se novac ulaže u zaštitu prirode".

Članovi Odbora za turizam Hrvatskog sabora obišli su prije večerašnje sjednice niz turističkih lokaliteta u Osječko-baranjskoj županiji. U Baranji su obišli Park prirode Kopački rit, nekoliko seoskih domaćinstava koja se bave turizmom, te Vinsku cestu. Posjetili su i Ergelu Đakovo i Katedralu Sv. Petra u Đakovu.

(Hina) xvsik yjn

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙