FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EBRD: Rusija treba brzo odlučiti o budućnosti Jukosa

BRUXELLES, 24. studenog 2004. (Hina/Reuters) - Europska banka za obnovui razvitak (EBRD) priopćila je da ruska vlada treba brzo odlučiti osudbini naftnog diva Jukosa, kojemu prijeti financijska propast.
BRUXELLES, 24. studenog 2004. (Hina/Reuters) - Europska banka za obnovu i razvitak (EBRD) priopćila je da ruska vlada treba brzo odlučiti o sudbini naftnog diva Jukosa, kojemu prijeti financijska propast.

"Što god da ruska vlada odluči glede Jukosa, trebala bi to brzo učiniti", izjavio je glavni ekonomist EBRD-a Willem Buiter.

Jukos je nebrojeno puta govorio kako bi mogao otići u stečaj i ocjenjivao golema potraživanja ruskih poreznih vlasti političkom hajkom kako bi se kaznio njezin glavni dioničar Mikhail Hodorkovsky, kojemu se trenutno sudi zbog navodne prijevare i porezne evazije.

Ruski dužnosnici najavili su prodaju Jukosove glavne proizvodne jedinice Juganska na aukciji 19. prosinca, kako bi se namirili porezni dugovi, narasli u međuvremenu na 18 milijardi dolara. U Jukosu tvrde da je to nezakonito, jer da prvo treba prodavati imovinu iz neosnovnog poslovanja kompanije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙