FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Moskva ponovno zamrznula imovinu Jukosa u Sibneftu

MOSKVA, 10. studenog 2004. (Hina/Reuters) - Ured ruskog državnogtužitelja ponovno je zamrznuo 34,5-postotni udjel Jukosa u Sibneftu uokviru istrage o mogućoj utaji poreza, priopćio je agenciji u srijeduneimenovani dužnosnik ruskog naftnog diva.
MOSKVA, 10. studenog 2004. (Hina/Reuters) - Ured ruskog državnog tužitelja ponovno je zamrznuo 34,5-postotni udjel Jukosa u Sibneftu u okviru istrage o mogućoj utaji poreza, priopćio je agenciji u srijedu neimenovani dužnosnik ruskog naftnog diva.

Jukosov udio u Sibneftu, vrijedan više od šest milijardi dolara, mogao biti konfisciran dokaže li se da ga je Jukos kupio sredstvima dobivenim utajom poreza, navodi ruski poslovni list Vedomosti izjavu tužitelja.

Jukos još nije u cijelosti raskinuo veze sa Sibneftom, uspostavljene neposredno uoči prošlogodišnjeg uhićenja vlasnika i tadašnjeg izvršnog direktora kompanije Mihaila Hodorkovskog. Njemu se sudi za utaju poreza i prijevaru u okviru procesa, općenito percipiranog kao kazna vlade za njegove političke aktivnosti.

Jukos je nekadašnjim dioničarima Sibnefta na čelu s vlasnikom engleskog nogometnog kluba Chelsea Romanom Abramovičem već vratio 57 posto udjela u Sibneftu dok sudbina preostalih 34,5 posto dionica, koje je Jukos kupio za tri milijarde dolara gotovine i trezorskih dionica, ostaje neizvjesna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙