FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

POWELL POČEO POSJET SEULU, VOJNICI NA NAJVIŠEM STUPNJU PRIPRAVNOSTI

SEUL, 26. listopada 2004. (Hina/AFP) - Američki državni tajnik ColinPowell počeo je u utorak u Seulu razgovore o nuklearnom programuSjeverne Koreje nekoliko sati nakon što su južnokorejske postrojbebile stavljene na najviši stupanj pripravnosti strahujući odubacivanja vojske iz susjedne Sjeverne Koreje.
SEUL, 26. listopada 2004. (Hina/AFP) - Američki državni tajnik Colin Powell počeo je u utorak u Seulu razgovore o nuklearnom programu Sjeverne Koreje nekoliko sati nakon što su južnokorejske postrojbe bile stavljene na najviši stupanj pripravnosti strahujući od ubacivanja vojske iz susjedne Sjeverne Koreje.

Powell, koji je od Kine i Japana dobio potporu za povratak Sjeverne Koreje šesterostranim pregovorima o nuklearnom programu te zemlje, nada se razgovore u kojima će, osim Kine i Japana sudjelovati obje Koreje, SAD i Rusija, nastaviti odmah nakon američkih predsjedničkih izbora 2. studenoga.

Ti pregovori tema su Powellova razgovora u utorak i s južnokorejskim dužnosnicima, poglavito s predsjednikom Roh Moo-Hyunom.

Nekoliko sati prije njegova dolaska u ponedjeljak navečer, južnokorejski vojnici raspoređeni duž granice sa Sjevernom Korejom bili su stavljeni na najviši stupanj pripravnosti nakon otkrića rupe u ogradi koja odvaja dvije Koreje.

Otvor je pronađen noću s ponedjeljka na utorak u ogradi od bodljikave žice u južnokorejskoj zoni, demilitariziranoj od kraja rata dviju Koreja 1953.

Istraga je u tijeku, objavile su južnokorejske vlasti nakon tog otkrića na lokaciji Yeoncheon, 60 kilometara sjeverno od Seula

Unatoč obećanjima Tokija i Pekinga da će utjecati na Pjongjang kako bi ga privoljeli na razgovore o razoružanju, Sjeverna Koreja nije dala nikakvih naznaka da će prestati bojkotirati višestrane razgovore o njezinu nuklearnom programu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙