FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PJONGJANG POSTAVIO UVJETE ZA NASTAVAK PREGOVORA

HONG KONG, 3. studenog 2004. (AFP) - Sjeverna je Koreja postavilauvjete za obnovu pregovora o svom nuklearnom programu, upozorivši darezultati američkih predsjedničkih izbora neće utjecati na to, piše usrijedu azijsko izdanje "Wall Street Journala".
HONG KONG, 3. studenog 2004. (AFP) - Sjeverna je Koreja postavila uvjete za obnovu pregovora o svom nuklearnom programu, upozorivši da rezultati američkih predsjedničkih izbora neće utjecati na to, piše u srijedu azijsko izdanje "Wall Street Journala".

Službeni Pjongjang traži da SAD odustanu od svojih zahtjeva vezanih za poboljšanje zaštite prava čovjeka i od sankcija. Te je uvjete iznio Han Song Ryol, sjevernokorejski veleposlanik pri UN-u, dodaje list.

Han je kazao kako "rezultati američkih predsjedničkih izbora nisu važni, nego je bitnije znati da postoji politička volja za promjenu američke politike" prema komunističkom režimu u Pjongjangu.

Da bi se nastavili pregovori o sjevernokorejskom nuklearnom programu Washington treba prestati svrstavati Pjongjang u "osovine zla" i ukinuti sankcije, dodaje "Wall Street Journal".

Tri niza pregovora između dviju Koreja, Kine, Japana, SAD-a i Rusije održani su u Pekingu u kolovozu 2003, veljači i lipnju 2004. godine, ali bez značajnijeg rezultata. Četvrti krug predviđen za kraj rujna nije održan jer Sjeverna Koreja nije htjela pregovarati zbog "neprijateljskog stajališta" SAD-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙