FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za srijedu, 24. studenog

ZAGREB, 24. studenog 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zasrijedu, 24. studenog.
ZAGREB, 24. studenog 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 24. studenog.

ZAGREB - Tvrtka za izgradnju investicijskih objekata, uvoz, izvoz i zastupstva Ingra d.d. iz Zagreba obilježava 50-godišnjicu osnivanja i rada. Tim će povodom, kako je najavljeno, Ingru posjetiti hrvatski predsjednik Stjepan Mesić. U pola stoljeća poslovanja Ingra i njene članice sudjelovale su u realizaciji više od 700 investicijskih projekata u niz država širom svijeta. (13 sati, Ingra, Alexandera von Humboldta 4b, u 13,50 sati predviđena je izjava predsjednika Mesića za medije).

ZAGREB - Državni zavod za normizaciju i mjeriteljstvo (DZNM) domaćin je dvodnevne 14. opće skupštine Europske suradnje na akreditaciji (EA - European Co-operation for Accreditation) koja se prvi put održava u Hrvatskoj. U radu skupštine sudjelovat će oko 70 delegata nacionalnih akreditacijskih tijela iz zemalja Europske unije, EFTA-e, zemalja kandidata za punopravno članstvo u EU i drugih europskih zemalja u statusu promatrača. U Hrvatskoj poslove nacionalne akreditacijske službe obavlja DZNM, a na putu intergacija Hrvatska mora svoje cjelokupno zakonodavstvo uskladiti s pravnom stečevinom u EU. Održavanje opće skupštine EA u Zagrebu upravo je iz tog je razloga posebno značajno i za Hrvatsku akreditacijsku agenciju u osnivanju (9,00, Hotel Westin, Kršnjavoga 1).

ZAGREB - Sektor za industriju Hrvatske gospodarske komore (HGK) organizator je stručnog skupa pod nazivom "Energetska učinkovitost u zgradarstvu" na kojem će biti riječi o programima, mjerama i instrumentima koji bi trebali omogućiti implementaciju energetske učinkovitosti u hrvatski sektor zgradarstva. Osnovi cilj provođenja tih mjera je smanjenje energetskih potreba pri projektiranju i korištenju novih zgrada i naselja te kod sanacijskih zahvata na postojećim zgradama (11,00 sati, HGK, Rooseveltov trg 2).

ZAGREB - U organizaciji Instituta za turizam održat će se dvodnevni znanstveno-stručni skup na temu "Kako do kvalitetnijeg turističkog razvoja", na kojem će se između ostaloga govoriti o vrednovanju javnog dobra u turizmu, mjerenju konkurentnosti u turizmu te pitanju prihvatnog kapaciteta s osvrtom na hrvatska iskustva i iskustva na Mediteranu (14,00 sati, The Regent Esplanade, Mihanovićeva 1).

ZAGREB - Predstavnici nekoliko poljoprivrednih udruga (Središnji savez uzgajivača svinja Hrvatske, Hrvatski savez uzgajivača simentalskog goveda, Udruga uzgajivača Holstein goveda, Zajednica udruga hrvatskih povrćara, Hrvatski savez udruga proizvođača mlijeka te Udruga za tov i uzgoj goveda "Baby beef") na konferenciji za novinare govorit će o nedavnom osnivanju krovne udruge svih poljoprivrednih udruga (12,00 sati, Europski dom, Jurišićeva 1).

ZAGREB - Slovenski turistički ured na konferenciji za novinare predstavit će novosti u slovenskoj turističkoj ponudi. Tako će biti riječi o slovenskom turizmu u ovoj godini, novostima u skijaškoj ponudi, a biti će predstavljena i ponuda slovenskih termi (11,00 sati, Hotel Regent Esplanade, Mihanovićeva 1).

ZAGREB - Proslava 50. obljetnice tvrtke Retel koja se bavi telekomunikacijskom i informatičkom djelatnošću. Tvrtka zapošljava 55 djelatnika i prisutna je u više od 200 tvrtki i državnih institucija kroz ugovore o preventivnom i interventnom održavanju sistema telekomunikacijske i informatičke tehnologije (16,00 sati, Muzej Mimara).

ZAGREB - Agencija za istraživanje tržišta "Puls" predstavit će novi projekt namijenjen automobilskom tržištu u Hrvatskoj, pod nazivom AUTOpuls. Riječ je o informatičkom servisu namijenjenom brand managementu koji, kako se navodi, predstavlja novinu na domaćem tržištu (15,00 sati, HND, Perkovčeva 2).

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙