FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - gospodarstvo - za utorak, 2. studenoga

ZAGREB, 2. studenog 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zautorak, 2. studenog.
ZAGREB, 2. studenog 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za utorak, 2. studenog.

ZAGREB - Hrvatski Adriatic institut za javnu politiku i američki World Development and Empowerment na konferenciji za novinare predstavit će prvi International Leaders Summit-u (ILS) koji ce se održati 5. i 6. studenog u zagrebačkom hotelu Sheraton. Tema Summit-a bit će "Ekonomski rast - Oslobađanje snaga slobodnog tržišta", a okupit će, kako se najavljuje, predstavnike hrvatske Vlade te međunarodne stručnjake koji će raspravljati o ekonomskom rastu i uspješnim modelima ekonomskih reformi (10,00 sati, Hotel Sheraton, Kneza Borne 2).

ZAGREB - Mjesečnik Banka i tvrtka To One predstavit će svoju posebnu publikaciju - Investicijski fondovi. Publikacija izlazi 3. studenog uz medijsku podršku lista Vjesnik (11,00 sati, HND, Perkovčeva 2).

ZAGREB - Predstavnici najstarije zagrebačke pivnice - Restoran "K Pivovari" na konferenciji za novinare izvijestit će o tijeku priprema za održavanje manifestacije "Oktoberfest s Ožujskim - Duh Bavarske u Zagrebu" koja će trajati od 3. do 7. studenog. (12,00, Restoran "K Pivovari", Ilica 222).

ZAGREB - Hrvatska je u prvih devet mjeseci ove godine izvezla roba u vrijednosti 5,78 milijardi dolara, a oko 15 posto tog izvoza ostvarila je brodogradnja, odnosno proizvodnja ostalih prijevoznih sredstava, s izvozom u vrijednosti od oko 894 milijuna dolara, pokazuju podatci Državnog zavoda za statistiku. Ta djelatnost bilježi također i znatno višu stopu rasta u odnosu na ukupan hrvatski izvoz. Naime, u devet mjeseci hrvatski je izvoz izražen u dolarima porastao za 29,9 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, dok porast vrijednosti izvoza ostalih prijevoznih sredstava (brodova) istodobno iznosi 58,9 posto. Na visoke stope rasta na međugodišnjoj razini utjecalo je i kretanje tečaja dolara, koji je u devet mjeseci ove godine izgubio na vrijednosti prema kuni 10 posto u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje što je povećalo vrijednost izvoza izraženog u dolarima. No, dijelom su te stope, ističu analitičari, posljedica i realnog povećanja izvoza pojedinih djelatnosti.

ZAGREB - Zagrebačka pivovara, tvrtka iz sastava belgijske korporacije InBev, u prvih je devet mjeseci ove godine ostvarila neto dobit od 145,6 milijuna kuna, što je smanjenje dobiti od 30,4 posto prema istom razdoblju lani. Uprava tvrtke to tumači lošim vremenom u ljetnim mjesecima i primjeni novog Zakona o sigurnosti u prometu koji je uveo potpunu zabranu alkohola u krvi sudionicima u prometu. Zbog toga je prodaja piva u Hrvatskoj u ovoj godini pala za 4,6 posto u odnosu na prethodnu, a prodaja Zagrebačke pivovare za 3,9 posto, stoji u pojašnjenju devetomjesečnih rezultata poslovanja koje je objavila Zagrebačka burza. Ukupni prihodi pivovare u devet mjeseci ove godine iznose 661,8 milijuna kuna i manji su za 1,9 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, dok su ukupni rashodi povećani za 12,7 posto, na 479,1 milijun kuna.

ZAGREB - Končar Elektroindustrija u prvih je devet mjeseci ove godine u odnosu na isto razdoblje lani zabilježila porast neto dobiti od 13,3 posto, na 4,6 milijuna kuna, podaci su iz devetomjesčnog poslovanja koje prenosi Zagrebačka burza. Ukupni su prihodi tvrtke u prvih devet ovogodišnjih mjeseci iznosili 1,28 milijardi kuna i bili su 10 posto manji nego u isto lanjsko doba. U prvih devet mjeseci ove godine ukupni su rashodi Končar Elektroindustrije smanjeni u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje za deset posto, na 1,26 milijardi kuna.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙