FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - gospodarstvo - za utorak, 26. listopada

ZAGREB, 26. listopada 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zautorak, 26. listopada.
ZAGREB, 26. listopada 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za utorak, 26. listopada.

CAVTAT - U organizaciji britanskog poslovnog časopisa Euromoney 26. i 27. listopada u Cavtatu će se održati 4. Regionalna financijsko-investicijska konferencija, na kojoj će se kroz brojna izlaganja, diskusije i tehničke radionice razmotriti financijske i investicijske mogućnosti u zemljama regije, kao i utjecaj njima susjednih zemalja. Konferencija će se baviti promjenama u regiji koje su nastupile nakon proširenja Europske unije. Kao sudionici konferencije najavljeni su predstavnici ministarstava, središnjih i poslovnih banka, privatizacijskih fondova, investicijskih kuća i kompanija iz zemalja regije te Europske unije. (9,00 sati, Hotel Croatia)

PULA - Ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Branko Vukelić sastat će se, u sklopu posjeta Puli, s predstavnicima Uprave brodogradilišta Uljanik. Nakon sastanka predviđene su izjave za novinare (9,45 sati, Upravna zgrada Uljanika)

OPATIJA - Konzultantska kuća Deloitte organizira dvodnevnu 1. hrvatsku i 4. slovensku konferenciju "20 ključeva", projekta uvođenja sustava neprekidnog unapređivanja poslovanja u tvrtke s ciljem poboljšanja konkurentnosti gospodarstva. U Hrvatskoj su ga u ožujku ove godine pokrenuli Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva i tvrtka Deloitte. Dolazak na dvodnevnu konferenciju najavilo je oko 120 sudionika iz Slovenije, BiH i Hrvatske. (16,30 sati, Grand Hotel)

ZAGREB - U Hrvatskoj gospodarskoj komori (HGK) održat će se prezentacija programa, mjera i rješenja energetske učinkovitosti u industriji i elektroprivredi. O programima, mjerama i instrumentima koji bi trebali omogućiti stvarnu implementaciju energetske učinkovitosti govorit će predstavnici ministarstava gospodarstva i europskih integracija, Energetskog instituta 'Hrvoje Požar' i tvrtke HEP ESCO, a bit će predstavljeni i proizvodi, usluge i rješenja namijenjena poboljšanju energetske učinkovitosti u proizvodnim energetskim sustavima u industriji i elektroprivredi. (11,00 sati, Vijećnica, HGK, Rooseveltov trg 2)

ZAGREB - Državna geodetska uprava i Udruženje poslovanja nekretninama Hrvatske gospodarske komore (HGK) organiziraju predavanje izvršnog direktora najveće švedske tvrtke za poslovanje nekretninama 'Akademiskahuseta' Joakima Ollena. Predavanje je organizirano u suradnji sa Švedskom agencijom za međunarodni razvoj s kojom Državna geodetska uprava i Ministarstvo pravosuđa provode projekt jačanja kapaciteta tih tijela za reformu katastra i zemljišnih knjiga (10,00 sati, Konferencija dvorana, HGK, Rooseveltov trg 2)

ZAGREB - U Gradu Zagrebu u prvih devet mjeseci ove godine boravilo je 392 tisuće turista ili 9 posto više nego u istom razdoblju lani, dok je sa 657,5 tisuća noćenja zabilježen nešto manji porast, od 4 posto. Samo u ovogodišnjem rujnu u Zagrebu je, po podacima Gradskog zavoda za planiranje razvoja grada i zaštitu okoliša, bilo 55 tisuća turista ili 9 posto više nego u lanjskom rujnu, dok je sa 95,3 tisuće noćenja ostvaren porast od 5 posto. Tijekom devet mjeseci (od siječnja do rujna) Zagreb je posjetilo 267 tisuća stranih turista ili 15 posto više nego lani. Domaćih je turista u Zagrebu bilo 1 posto manje nego lani odnosno njih 124,7 tisuća.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01 4808 680

fax: 01 4808 821

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙