FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SABOR: 92 AMANDMANA NA PRORAČUN NISU PODNESENA SUKLADNO ZAKONU

ZAGREB, 23. studenog 2004. (Hina) - Od oko 420 amandmana podnijetih napredloženi državni proračun za 2005. godinu, 92 nisu "ušla" u pregledamandmana o kojima će se izjašnjavati Vlada i Sabor, jer nisupodneseni sukladno Zakonu o proračunu.
ZAGREB, 23. studenog 2004. (Hina) - Od oko 420 amandmana podnijetih na predloženi državni proračun za 2005. godinu, 92 nisu "ušla" u pregled amandmana o kojima će se izjašnjavati Vlada i Sabor, jer nisu podneseni sukladno Zakonu o proračunu.

Spomenuti Zakon propisuje da se amandmani kojima se traži povećanje proračunskih rashoda i izdataka mogu prihvatiti pod uvjetom da se istodobno predloži smanjenje drugih izdataka i rashoda.

Podnositelj amandmana također mora voditi računa da takvi prijedlozi ne idu na teret proračunske pričuve ili novog zaduživanja.

Zbog toga što njihovi amandmani nisu poštivali te zakonske propise u pregled nisu ušli amandmani HDZ-ovih zastupnika Branimira Glavaša, Ivana Drmića i Vladimira Šišljagića, zatim amandman zastupnika nacionalne manjine Šemse Tankovića, ali ni amandmani Kluba zastupnika HSP-a, te SDP-ovaca Miroslava Korenike, Zvonimira Mršića i Mate Gavrana.

O amandmanima na državni proračun i o samom proračunu za 2005. Vlada će se očitovati kasno poslije podne, a Hrvatski sabor sutra.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙