FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: Sin ubio oca štiteći majku

ZAGREB, 23. studenog 2004. (Hina) - Umirovljenog policajca RatimiraVuraića s dva uboda nožem u trbuh jučer je usmrtio njegov 19-godišnjisin u obiteljskoj kući na području Sesveta, izvijestila je danaszagrebačka policija.
ZAGREB, 23. studenog 2004. (Hina) - Umirovljenog policajca Ratimira Vuraića s dva uboda nožem u trbuh jučer je usmrtio njegov 19-godišnji sin u obiteljskoj kući na području Sesveta, izvijestila je danas zagrebačka policija.

Glasnogovornica zagrebačke policije Gordana Vulama kazala je da se nesreća dogodila tijekom obiteljske svađe u kojoj je mladić želio zaštititi svoju 42-godišnju majku.

"Štiteći majku mladić je kuhinjskim nožem oca dva puta obo u trbuh, a od zadobivenih ozljeda Ratimir Vuraić ubrzo je preminuo", kazala je Vulama. Dodala je da je ta obitelj bila "razorena očevim alkoholizmom te međusobnim svađama i fizičkim sukobima, zbog čega je policija u više navrata intervenirala i podnosila kaznene prijave".

"Zbog obiteljskog nasilja pokojni Vuraić jednom je prilikom izdržao i maksimalnu 30-dnevnu zatvorsku kaznu. No obitelj je i nakon toga ostala zajedno, ali njihove svađe nisu prestale, kao i alkoholizam", kazala je Vulama.

Jučerašnji se zločin, dodaje, dogodio nakon još jedne obiteljske drame. Otac je u kuću došao pripit i u spavaćoj sobi napao suprugu. U obračun se umiješao sin i usmrtio oca.

Nakon dolaska policije majka i sin odvedeni su u policiju na obavijesni razgovor, a mrtvo tijelo prevezeno je u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku. Obdukcija još nije dovršena, pa policiji nije poznato koliku je količinu alkohola ubijeni imao u krvi.

Vulama kaže da će 19-godišnjak nakon kriminalističke obrade biti prepraćen istražnom sucu zagrebačkog Županijskog suda, uz kaznenu prijavu za ubojstvo.

Ubijeni Ratimir Vuraić, prije umirovljenja 1996., radio je kao kriminalistički inspektor u zagrebačkoj policiji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙