FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PODGORICA: POČELO SUĐENJE ZA UBOJSTVO NOVINARA

PODGORICA, 22. studenog 2004. (Hina) - Poznati crnogorski sportaš DamirMandić zanijekao je u ponedjeljak, na početku suđenja za ubojstvourednika i direktora podgoričkog lista "Dan" Duška Jovanovića, naVišem sudu u Podgorici, svoje suučesništvo u tom ubojstvu.
PODGORICA, 22. studenog 2004. (Hina) - Poznati crnogorski sportaš Damir Mandić zanijekao je u ponedjeljak, na početku suđenja za ubojstvo urednika i direktora podgoričkog lista "Dan" Duška Jovanovića, na Višem sudu u Podgorici, svoje suučesništvo u tom ubojstvu.

Mandića se tereti za suučesništvo u ubojstvu Jovanovića, pokušaj ubojstva njegova tjelohranitelja Milorada Mitrovića, kao i otmicu poslovnog čovjeka Miodraga Nikolića s Cetinja, prije dvije godine.

Nakon što je pročitana optužnica, Mandić je zanijekao oba djela koja mu se stavljaju na teret i rekao da je optužnica nejasna po sadržaju i nerazumljiva.

Prema optužnici, Mandić je 27. svibnja ove godine, oko 23 sata i 45 minuta, u Ulici 13. jula u Podgorici, "po prethodnom dogovoru i ranije razrađenom planu sa za sada nepoznatim osobama, ubio Jovanovića".

Ubojstvo Jovanovića izazvalo je oštru osudu domaće i međunarodne javnosti. Četvoromjesečna istraga ostavila je, međutim, nerasvijetljenim motiv i nalogodavce zločina.

Mandić je danas rekao kako neće odgovarati na pitanja, na šta ga je predsjedavajući sudac Radovan Mandić upozorio da će time otežati situaciju, ali je osumnjičeni ostao pri svojoj odluci.

Za kaznena djela suučesništva u teškom ubojstvu i otmice koja mu se stavljaju na teret, Damir Mandić može biti osuđen na zatvorsku kaznu u trajanju od 10 do 30 godina.

Suđenje prati veliki broj novinara, a odvija se uz velike mjere sigurnosti i bez incidenata.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙