FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osijek: Odvjetnicima uhićenika uručena rješenja o istrazi i pritvoru

OSIJEK, 22. studenog 2004. (Hina) - Istražni sudac Županijskog suda uOsijeku Miroslav Rožac uručio je danas odvjetnicima četvoriceOsječana, okrivljenih za organizirani kriminal, prijetnje, novčaneucjene i otmicu poduzetnika, rješenja o pokretanju istrage ijednomjesečnu pritvoru.
OSIJEK, 22. studenog 2004. (Hina) - Istražni sudac Županijskog suda u Osijeku Miroslav Rožac uručio je danas odvjetnicima četvorice Osječana, okrivljenih za organizirani kriminal, prijetnje, novčane ucjene i otmicu poduzetnika, rješenja o pokretanju istrage i jednomjesečnu pritvoru.

Rok za žalbu na pokretanje istrage je tri, a žalbeni rok za određenje pritvora dva dana, izjavio je za Hinu Rožac. "Ako se žalbe ulože, o njima će raspravljati Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Osijeku", dodao je.

Istražni sudac Miroslav Rožac odluke o istrazi i jednomjesečnu pritvoru donio je u subotu, na zahtjev koji je isti dan podnijela zamjenica ravnatelja USKOK-a Zorka Fumić. Prije odluke istražni sudac Miroslav Rožac, ujedno voditelj Posebnog odjela USKOK-a pri Županijskom sudu u Osijeku, preslušao je četvoricu okrivljenika.

Pod istragom je još jedan Osječanin, koji nije zadržan u pritvoru, niti je s četvoricom okrivljenika u petak ujutro sproveden u Istražni centar Županijskog suda u Osijeku.

On je svoj iskaz dao u petak u nazočnosti odvjetnika.

Četiri okrivljenika sprovedena su nakon višemjesečne kriminalističke obradbe osječko-baranjske Policijske uprave i Uprave Kriminalističke policije MUP-a u suradnji s USKOK-om. Premetačinom okrivljenikovih stanova pronađena je veća količina novca, streljiva, oružja i razne dokumentacije i jedan komad oružja. Ministarstvo unutarnjih poslova u petak je priopćilo kako je utvrđena osnovana sumnja da su oni, udruženi u skupinu, ove godine na osječkom području prisvojili veću imovinsku korist od nekolicine osječkih poduzetnika. Služeći se zastrašivanjima, prijetnjama i sličnim činima, počinili su dvije ucjene, jednu ucjenu u pokušaju i otmicu jednog osječkog poduzetnika.

Riječ je o Dragi Babiću (37), Tihomiru Wilhelmu (44), Miroslavu Vorkapiću (37) i Goranu Kriviću ( 35). Kaznena prijava podnesena je i protiv Miroslava Bodražića (47) pod sumnjom da je članove skupine poticao na počinjenje jedne od ucjena.

Policija nije objavila njihova imena, ali ih mediji navode već nekoliko dana.

Kako policija inače na daje podatke o tom slučaju, mnoge se stvari glede uhićenja doznavaju neslužbeno. Po Osijeku se prepričavaju razna nagađanja o imenu otetog poduzetnika, a neslužbeno se doznaje da je akcija uhićenja obavljena u najvećoj tajnosti, te da postoji nekoliko zaštićenih svjedoka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙