FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Valbandon: skup državnih odvjetnika građansko-upravnih odjela

VALBANDON, 28. listopada(Hina) - U Valbandonu pokraj Pule danas jepočeo dvodnevni stručni skup državnih odvjetnika građansko-upravnihodjela Republike Hrvatske.
VALBANDON, 28. listopada(Hina) - U Valbandonu pokraj Pule danas je počeo dvodnevni stručni skup državnih odvjetnika građansko-upravnih odjela Republike Hrvatske.

Kako je rečeno, svrha skupa je stručno osposobljavanje i usavršavanje državnih odvjetnika i njihovih zamjenika te procjena uloge građansko-upravnih odjela u reformi pravosuđa.

Otvarajući skup, glavni državni odvjetnik Mladen Bajić istaknuo je da državni odvjetnici trebaju organizirati i nadzirati rad građansko-upravnih odjela kako bi se što bolje zaštitili državni imovinski interesi.

Po riječima zamjenice glavnoga državnog odvjetnika Zlate Hrvoj-Šipek na skupu će se, uz ostalo, raspravljati o načinu na koji državno odvjetništvo može sudjelovati u provedbi ciljeva reforme, tako da sudski postupci budu kraći, a zaštita i državnih imovinskih interesa i prava građana što učinkovitija.

"Nijednoj državi nije i ne može biti interes šikaniranje vlastitih građana, no postavlja se pitanje kako pronaći najbolje rješenje između tih dvaju možda u prvi mah suprotstavljenih inetresa", naglasila je Zlata Hrvoj-Šipek, dodavši kako su u vezi s tim državno odvjetništvo i upravni odjeli u osjetljivu položaju.

Sudionici stručnog skupa raspravljat će o zapažanjima u primjeni Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o parničnom postupku, zaštiti pomorskog dobra i Zakona o odgovornosti za štetu nastalu zbog terorističkih akata i javnih demonstracija i t.d.

Postupak uknjižbe nekretnina u državnom vlasništvu predstavio je zamjenik općinskog državnog odvjetnika u Puli Aleksandar Puh.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙