FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Severina traži prikazivanje filma u sudnici

ZAGREB, 29. listopada 2004. (Hina) - Odvjetnik pjevačice SeverineVučković zatražio je na današnjem prvom ročištu protiv internetportala Index.hr da se u sudnici prikaže snimka Severininog spolnogodnosa s bivšim partnerom kako bi se utvrdilo je li Index objavomfotografija iz tog filma povrijedio njena autorska prava.
ZAGREB, 29. listopada 2004. (Hina) - Odvjetnik pjevačice Severine Vučković zatražio je na današnjem prvom ročištu protiv internet portala Index.hr da se u sudnici prikaže snimka Severininog spolnog odnosa s bivšim partnerom kako bi se utvrdilo je li Index objavom fotografija iz tog filma povrijedio njena autorska prava.

Tuženi portal predložio je zagrebačkom Trgovačkom sudu saslušanje vještaka seksologa koji bi trebao utvrditi ima li u snimci, koja se krajem svibnja ove godine munjevito proširila internetom, "nešto što do sada nije viđeno u porno industriji".

Ukoliko sud prihvati zahtjeve tužitelja i obrane, snimka će se na sudu prikazati 12. studenoga kada bi se o cijelom slučaju trebala očitovati i popularna Severina. Ona od Indexa potražuje 75 tisuća kuna tvrdeći da joj je portal objavom pet 'screenshotova' (fotografija) njenog spolnog odnosa povrijedila autorska prava. Osim toga traži i 125 tisuća kuna zbog povrede privatnosti.

Komentirajući zahtjev za prikazivanjem sporne snimke glavni urednik Indexa Matija Babić izjavio je da će mu biti drago ako suđenje na taj način postane zanimljivije.

"Ako ona to voli i misli da dovoljno publike nije vidjelo taj film, neka joj bude". Pravdajući svoj zahtjev za vještačenjem seksologa Babić je rekao da vještak treba utvrditi ima li u snimci "nešto do sada neviđeno".

"Po mom mišljenju Severina u tom filmu nije pokazala nikakva nova seksualna umijeća", rekao je Babić.

Nakon pojavljivanja snimke u javnosti Index je 31. svibnja uz fotografije objavio vijest o postojanju filma, koji je po procjenama medija u idućih nekoliko dana putem Web-a pogledalo više od 10 milijuna ljudi.

Severinini su odvjetnici ranije najavljivali da će sporove pokrenuti i u Sloveniji te Srbiji i Crnoj Gori. No, Severinin odvjetnik danas je izjavio da u Sloveniji još nije podigao tužbu, dok je o sporu u Srbiji izbjegao odgovor.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙