FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

VIPnet: PRIHODI POVEĆANI ZA 11,8 POSTO, DOBIT ZA 9,7 POSTO

RIJEKA, 22. studenog 2004. (Hina) - Tvrtka VIPnet ostvarila je u prvihdevet mjeseci ove godine 286,2 milijuna eura prihoda ili 11,8 postoviše nego u istom razdoblju prošle godine, rečeno je danas nakonferenciji za novinare Uprave VIPneta u Rijeci.
RIJEKA, 22. studenog 2004. (Hina) - Tvrtka VIPnet ostvarila je u prvih devet mjeseci ove godine 286,2 milijuna eura prihoda ili 11,8 posto više nego u istom razdoblju prošle godine, rečeno je danas na konferenciji za novinare Uprave VIPneta u Rijeci.

Dobit prije oporezivanja iznosi 125 milijuna eura, što je 9,7 posto više nego u prvih devet mjeseci lani, kazao je izvršni direktor Financijskog sektora Dino Dogan te naglasio da VIPnet u okolnostima povećane konkurencije očekuje još bolje rezultate.

Broj korisnika VIP mreže povećan je za 7,3 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, na 1,26 milijuna korisnika.

Predstavnici VIPneta istaknuli su da je ta tvrtka, nekoliko mjeseci nakon uvođenja, postigla nacionalnu pokrivenost EDGE tehnologijom treće generacije mobilne telefonije.

Najavljeno je skoro pokretanje UMTS mreže, nakon potpisivanja ugovora s Agencijom za telekomunikacije. Pokretanjem te mreže bit će povećana brzina protoka podataka, što će korisnicim omogućiti brži pristup Internetu.

Na upit hoće li VIPnet proširiti poslovanje na fiksnu telefoniju predsjednik Uprave Jozef Vinatzer je kazao da, iako će monopol u fiksnoj mreži uskoro biti ukinut, T-HT ima mogućnost blokiranja konkurencije. VIP će i dalje pratiti razvoj fiksne mreže, a ulazak na to tržište razmotrit će tek kada budu ispunjeni uvjeti za razvitak prave konkurencije, rekao je.

Vinatzer je predao danas zamjenici ravnatelja Zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije Đuliji Malatestinić ček u iznosu od 100.000 kuna. Darovani novac namjenjen je za Službu školske medicine koja provodi projekt "Centri za mlade - savjetovališta otvorenih vrata."

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙