FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BUSH ZABRINUT ZBOG DEMOKRACIJE U RUSIJI

SANTIAGO, 21. studenog 2004. (Hina/AFP) - Američki predsjednik GeorgeW. Bush je u subotu svom ruskom kolegi Vladimiru Putinu izniozabrinutost zbog "prevelike centralizacije moći" Kremlja, javljaagencija France Presse pozivajući se na američke izvore.
SANTIAGO, 21. studenog 2004. (Hina/AFP) - Američki predsjednik George W. Bush je u subotu svom ruskom kolegi Vladimiru Putinu iznio zabrinutost zbog "prevelike centralizacije moći" Kremlja, javlja agencija France Presse pozivajući se na američke izvore.

Bush je "istaknuo zabrinutost SAD-a zbog zbog centralizacije vlasti u Rusiji te je zatražio od Putina da iznese vlastito objašnjenje o tome što se događa i da kaže zašto su takve mjere poduzete u Rusiji", kazao je neimenovani američki dužnosnik koji je prisustvovao susretu dvojice predsjednika.

Bush se s Putinom sastao na margini summita Foruma azijsko-pacifičke ekonomske suradnje (APEC).

Putin je odgovorio pozivajući se na rusku prošlost.

"Ruski je predsjednik odgovorio kako je pokušao razviti demokratski stil vladanja kompatibilan s ruskom povijesti i s jedinstvenim problemima s kojima se Rusija suočava kao multietničko društvo koje okupira veliki teritorij", kazao je isti neimenovani izvor.

Potpora koju je službena Moskva dala Bushu u borbi protiv terorizma razlog je zbog kojeg Washington zatvara oči pred koncentracijom vlasti oko Putina kao i pred krvavim ratom koji on vodi u Čečeniji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙