FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

RUSIJA OTVARA PUT PROVEDBI PROTOKOLA IZ KYOTA

NAIROBI, 18. studenog 2004. (Hina/AFP) - Rusija bi službeno u četvrtaku Nairobiju trebala UN-u predati instrumente ratifikacije protokola izKyota, čime bi otvorila put da taj protokol stupi na snagu sredinomveljače, javlja agencija France Presse pozivajući se na službeneizvore unutar organizacije.
NAIROBI, 18. studenog 2004. (Hina/AFP) - Rusija bi službeno u četvrtak u Nairobiju trebala UN-u predati instrumente ratifikacije protokola iz Kyota, čime bi otvorila put da taj protokol stupi na snagu sredinom veljače, javlja agencija France Presse pozivajući se na službene izvore unutar organizacije.

"Rusija će predati instrumente ratifikacije glavnom tajniku UN-a Kofiju Annanu", kazao je neimenovani dužnosnik UN-a.

Svečanost će se održati u četvrtak poslije podne u Nairobiju, sjedištu UN-ovog programa za zaštitu okoliša, a na margini izvanrednog zasjedanja Vijeća sigurnosti UN-a posvećenog isključivo Sudanu.

Stupanje na snagu protokola iz Kyota ovisilo je o Rusiji otkako su ga odbacile SAD 2001. godine. Protokol će stupiti na snagu 90 dana nakon ruske predaje instrumenata ratifikacije, što znači sredinom veljače.

Protokol iz Kyota predviđa smanjenje ispuštanja plinova koji stvaraju učinak staklenika, među kojima najviše CO2.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙