FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SAD NE VIDI RUSKE NUKLEARNE AKTIVNOSTI KAO PRIJETNJU

WASHINGTON,17. studenoga(Hina) - Reagirajući na izjavu ruskogpredsjednika Vladimira Putina da njegova zemlja razvija novi nuklearniraketni sustav koji druge sile nemaju, američki State Department je usrijedu rekao kako ruske nuklearne aktivnosti ne vidi kao prijetnju.
WASHINGTON,17. studenoga(Hina) - Reagirajući na izjavu ruskog predsjednika Vladimira Putina da njegova zemlja razvija novi nuklearni raketni sustav koji druge sile nemaju, američki State Department je u srijedu rekao kako ruske nuklearne aktivnosti ne vidi kao prijetnju.

Zamjenik glasnogovornika State Departmenta Adam Ereli rekao je novinarima da Washington ne smatra nuklearne aktivnosti Moskve prijetnjom ili kao njezino kršenje sporazuma o kontroli naoružanja sa Sjedinjenim Državama.

"Ne vidimo ruske aktivnosti na nuklearnom održavanju i modernizaciji kao prijeteće i ono što rade je potpuno u skladu s našim uzajamnim obvezama prema Moskovskom sporazumu" između SAD-a i Rusije, rekao je Ereli.

Ereli je naveo kako se održavaju redovite konzultacije s ruskim dužnosnicima o njihovoj modernizaciji oružja i o američkim planovima.

"Ove konzultacije su vrlo plodne, vrlo dosljedne i osiguravaju nam vrlo dobru razinu smirenosti u pogledu onoga što Rusija čini", rekao je Ereli.

Predsjednik Putin rekao je u srijedu da Rusija istražuje i uspješno isprobava nove sustave nuklearnih raketa koje druge nuklearne sile nemaju niti će imati, javila je agencija ITAR-Tass.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙