FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Obilježavanje "Dana sjećanja na žrtvu Vukovara"

VUKOVAR, 26. listopada(HINA) - "Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991."ove će se godine obilježiti pod sloganom "Zazvonite zvona sa svihzvonika", odlučio je na današnjoj sjednici Odbor za obilježavanje togadana.
VUKOVAR, 26. listopada(HINA) - "Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991." ove će se godine obilježiti pod sloganom "Zazvonite zvona sa svih zvonika", odlučio je na današnjoj sjednici Odbor za obilježavanje toga dana.

Članovi Odbora, pod predsjedanjem vukovarskoga gradonačelnika Vladimira Štengla, također su prihvatili okvirni program ovogodišnjeg obilježavanja "Dana sjećanja".

Središnja svečanost odavanja počasti poginulima u obrani Vukovara održat će se 18. studenoga, na dan kad je prije 13 godina nakon višemjesečne opsade, srpski agresor slomio otpor obrane Vukovara.

Nakon okupljanja pred vukovarskom Općom bolnicom, predvođeni pripadnicima 204. brigade HV-a, sudionici obilježavanja zaputit će se u koloni sjećanja prema Memorijalnom groblju hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata gdje će državna i ostala izaslanstva polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća odati počast poginulima u obrani Vukovara.

Misu zadušnicu, koja će ove godine biti služena na groblju, predvodit će biskup dubrovački Želimir Puljić.

Stradanje žrtava iz "Borovo Commerca" obilježit će se 19. studenoga polaganjem vijenaca podno spomen-ploče na ruševinama tog poduzeća, a zatim će se u koloni sjećanja sudionici svečanosti zaputiti prema crkvi Gospe Fatimske u kojoj će biti služena misa zadušnica.

Nakon mise predviđen je odlazak u Borovo, a potom i na farmu "Lovas", gdje će biti odana počast braniteljima stradalima na tim mjestima.

Obilježavanje "Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991." završava 20. studenoga okupljanjem na prostoru negdašnjega koncentracijskog logora u "Veleprometu". Tada će biti položeni vijenci na mjestu masovne grobnice na Ovčari gdje je 20. studenoga 1991. ubijeno 200 ranjenika i članova osoblja vukovarske bolnice.

U predvorju zgrade Hrvatskog radija Vukovara otkrit će se poprsje Siniše Glavaševića, ratnog reportera toga radija iz opkoljenog Vukovara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙