FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SAD: VIŠE OD 12 MILIJUNA OBITELJI BRINULO KAKO SE PREHRANITI U 2003.

WASHINGTON,19. studenoga(Hina) - Više do 12 milijuna obitelji uSjedinjenim Državama brinulo je kako se prehraniti ili nije mogloosigurati dovoljno hrane u 2003., izvijestilo je u petak američkoministarstvo poljoprivrede.
WASHINGTON,19. studenoga(Hina) - Više do 12 milijuna obitelji u Sjedinjenim Državama brinulo je kako se prehraniti ili nije moglo osigurati dovoljno hrane u 2003., izvijestilo je u petak američko ministarstvo poljoprivrede.

Ministarstvo je izvijestilo da je 12,6 milijuna ili 11,2 posto američkih kućanstava bilo u neizvjesnosti ili nije moglo nabaviti dovoljno hrane za prehranu svih svojih članova zbog nedostatka novaca ili drugih sredstava.

U jednoj trećini kućanstava, njih 3,9 milijuna, jedan ili više članova iskusio je glad tijekom godine jer obitelji nisu bile u stanju osigurati dovoljno hrane, reklo je ministarstvo.

Druge dvije trećine tih obitelji izbjegle su glad primjenjujući različite strategije poput smanjivanja raznolikosti u ishrani, sudjelujući u vladinim programima pomoći u prehrani te dobijajući hranu iz javnih kuhinja, kaže izvješće.

Djeca su iskusila glad u 207.000 obitelji koje nisu imale dovoljno sredstava za prehranu.

Postotak američkih kućanstava s takvim problemima u 2003. nije se statistički bitno izmijenio u odnosu na prethodnu 2002. kada je 11,1 posto njih iskusilo glad ili brinulo da se prehrani.

Prosječno američko kućanstvo u 2003. trošilo je na prehranu po jednoj osobi 38 dolara tjedno, dok je tipično kućanstvo s problemima u prehrani trošilo 34 posto manje, izvijestilo je ministarstvo poljoprivrede.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙