FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Lura: najniža osnovna mjesečna plaća 3.100 kuna bruto

ZAGREB, 22. listopada 2004. (Hina) - Najniža osnovna mjesečna plaća zanajjednostavnije poslove i zadatke u prehrambenoj industriji Luraiznosi 3.100 kuna bruto, a sastoji se od osnovice plaće u iznosu od2.600 kuna i stalnog mjesečnog dodatka za prehranu u iznosu od 500kuna.
ZAGREB, 22. listopada 2004. (Hina) - Najniža osnovna mjesečna plaća za najjednostavnije poslove i zadatke u prehrambenoj industriji Lura iznosi 3.100 kuna bruto, a sastoji se od osnovice plaće u iznosu od 2.600 kuna i stalnog mjesečnog dodatka za prehranu u iznosu od 500 kuna.

Utvrđeno je to dodatkom Kolektivnog ugovora koji je danas potpisan između Lure i Sindikata radnika u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske (PPDIV).

Nova će se osnovica primjenjivati od 1. listopada ove godine do kraja iduće godine, izvijestili su iz Lure.

Dosadašnja osnovica iznosila je 2.550 kuna, a mjesečni dodatak za prehranu 400 kuna, podsjećaju iz Lure.

Predsjednik Uprave Lure Goran Radin i predsjednik PPDIV-a Josip Pavić nakon potpisivanja Dodatka Kolektivnog ugovora istaknuli su kako je dogovoreno povećanje plaća rezultat zajedničkog dogovora.

Kolektivni ugovor u Luri od novčanih primitaka uključuje uz ostalo i regres u iznosu do 1.000 kuna, jubilarne nagrade u iznosima do 5.000 kuna ovisno o godinama provednim u tvrtki, božićnicu u neto iznosu 600 kuna i dara u naravi u vrijednosti 400 kuna, poklon djeci zaposlenika u iznosu 400 kuna, te jamči i dodatno kolektivno osiguranje zaposlenika od posljedica nesretnog slučaja u iznosima do sto tisuća kuna.

U poslovnom sustavu Lura danas radi oko 3.000 zaposlenika, a prosječna mjesečna neto plaća je oko 4.800 kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙