FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvoren novi granični prijelaz u Slavonskom Šamcu

SLAVONSKI ŠAMAC, 19. studenog 2004. (Hina) - U Slavonskom Šamcu danasje otvoren nov međunarodni cestovni granični prijelaz između RepublikeHrvatske i Bosne i Hercegovine, gradnja kojeg je stajala oko 14milijuna kuna.
SLAVONSKI ŠAMAC, 19. studenog 2004. (Hina) - U Slavonskom Šamcu danas je otvoren nov međunarodni cestovni granični prijelaz između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine, gradnja kojeg je stajala oko 14 milijuna kuna.

Izgradnja je financirana novcem Republike Hrvatske i zajmom Međunarodne banke za obnovu i razvoj, a dio je projekta olakšavanja trgovine i prijevoza u jugoistočnoj Europi.

U sklopu projekta olakšavanja trgovine i prijevoza u jugoistočnoj Europi u izgradnji su još tri granična prijelaza u Hrvatskoj: Maljevac, Gunja i Slavonski Brod. Završetak projekta, kojemu je cilj smanjiti troškove trgovine i prometa te krijumčarenje i korupciju na graničnim prijelazima, predviđen je do kraja godine. Za njegovu provedbu, rečeno je na otvaranju, osiguran je novac iz Ugovora o zajmu od 14,8 milijuna eura, koji je Hrvatska potpisala s Međunarodnom bankom za obnovu i razvoj.

"I za ovaj kao i za ostala tri prijelaza iz toga programa važno je reći da su budućnost za Hrvatsku. Gledamo ih kao buduću granicu Europske unije, no isto tako mogu biti i pokretači gospodarskog razvoja", kazao je, otvarajući prijelaz, ministar financija Ivan Šuker.

Voditelj Regionalnog ureda Svjetske banke Anand K. Seth izrazio je zadovoljstvo dosadašnjom izvedbom zajedničkih projekata te suradnjom s hrvatskom Vladom. Najavio je novi četverogodišnji program pomoći našoj zemlji koji će najvjerojatnije utrostručiti dosadašnje svote.

Novi međunarodni cestovni granični prijelaz u Slavonskom Šamcu nalazi se uz državnu cestu D7 Osijek - Đakovo - Slavonski Šamac. Osim šest trakova za osobne i četiri traka za teretne automobile te prostrano parkiralište opremljen je i objektima za graničnu policiju, carinu, fitopatologa, veterinara i druge.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙