FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: HRVATSKA U 15,30 SATI

ZAGREB, 19. studenog 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti izHrvatske do 15,30 sati
ZAGREB, 19. studenog 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 15,30 sati

ZAGREB - Ravnatelj HRT-a Mirko Galić izjavio je danas da ga u poslovanju HRT-a "posebno veseli neovisnost i sloboda koja je dosegla europske standarde", priznajući pritom da "HRT na tom planu ima problema". "Sloboda i neovisnost uvjetovani su profesionalnom zrelošću. HRT ima problema na tom planu, ali njih ne mislimo rješavati dovođenjem u pitanje neovisnog i pluralnog novinarstva", kazao je Galić, podnoseći Hrvatskom Saboru Izvješće o radu Ravnateljstva HRT-a u razdoblju od studenoga prošle do lipnja ove godine.

ZAGREB - Položaj HRT-a mora biti objektivan i neovisan, novinari se moraju otrgnuti 'potezanju rukava' od političara, a političari moraju 'skinuti ruku' s medija, stav je što su ga klubovi zastupnika iznijeli u saborskoj raspravi o izvješćima o radu Ravnateljstva i Programskog vijeća HRT-a od studenoga prošle do lipnja ove godine. Oporba nema zajednički stav o izravnim tv prijenosima iz Sabora. Klubovi su, u pravilu, zadovoljni spomenutim izvješćima, posebice činjenicom da se stabiliziralo poslovanje HRT-a. S obzirom na velik broj prijavljenih za raspravu, a s obzirom na praksu da se petkom radi kraće i glasuje o raspravljenim točkama, Sabor će raspravu o HRT-u nastavi idući tjedan.

ZAGREB - Saborski Odbor za izbor i imenovanja pozvao je danas saborske klubove da čim prije predlože svoje kandidate za Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa. Požurnicu radi imenovanja Povjerenstva Odbor je adresirao klubovima SDP-a, HSS-a, Libre, IDS-a, SDSS-a, HSU-a te predsjedniku Sabora Vladimiru Šeksu. U požurnici Odbor podsjeća da je na iste adrese pisao već početkom studenoga, vodeći se pritom, kako navodi, zaključcima saborskog Predsjedništva i činjenicom da se o kandidatima za članove Povjerenstva prije očitovanja Odbora konsenzus mora postići na sjednici proširenog saborskog Predsjedništva.

VUKOVAR - U okviru obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. komemorativnim okupljanjem ispred nekadašnje zgrade "Borovo Commerca", u kojoj se nalazila ratna bolnica, danas je obilježena 13. obljetnica stradanja hrvatskih branitelja i civila u Borovu naselju. Podno spomen-ploče na mjestu srušene zgrade "Borovo Commerca" brojna su izaslanstva položila vijence i zapalila svijeće. Predsjednik udruge "Vukovarske majke" Ivan Pšenica rekao je da se u trenutku ulaska agresora u Borovo naselje, u "Borovo Commercu" nalazilo više od 700 ranjenih hrvatskih branitelja i civila, među kojima i oko 200 teških ranjenika.

ZAGREB - Saborski zastupnici HSLS-a i HSU-a danas su potpisali sporazum o suradnji u Hrvatskom saboru kojim se obvezuju na uzajamnu potporu projektima iz područja gospodarstva, porezne, socijalne, zdravstvene i mirovinske politike koje će predlagati jedna od stranaka. Predsjednik HSLS-a Ivan Čehok je na konferenciji za novinare rekao da HSLS i HSU sporazumom o suradnji žele ojačati svoj parlamentarni rad, postati respektabilnija snaga, te zajedničkim projektima pomoći Vladi u gospodarskim, socijalnim i drugim pitanjima.

ZAGREB - Vijeće Hrvatske agencije za telekomunikacije dodijelilo je danas tvrtki Optima Telekom iz Zagreba dozvolu za javnu govornu uslugu u nepokretnoj mreži, čime je Hrvatska dobila drugog operatera u fiksnoj telefoniji. Vijeće je odluku donijelo na današnjoj, 11. sjednici, izjavio je na konferenciji za novinare predsjednik Vijeća Gašper Gaćina, dodajući da se dozvola odnosi na pružanje javne govorne usluge u nepokretnoj mreži bez uporabe radiofrekvencijskog spektra na nacionalnoj razini i to na razdoblje od 30 godina. Cijena dozvole je 8 milijuna kuna.

OPATIJA - U Hrvatskoj bi trebalo pooštriti kazne za teška ubojstva i razbojništva, a ublažiti za čedomorstvo, ubojstvo na zahtjev i za rodoskvrnuće, izjavila je danas, drugog dana 17. savjetovanja Udruženje za kazneno pravo i praksu u Opatiji, Ksenija Turković sa zagrebačkog Pravnog fakulteta. Svoje zaključke Turković temelji na usporednoj analizi sudske i zakonske kaznene politike Hrvatske i Slovenije, Austrije, Njemačke i Slovenije.

ZAGREB - Porast gotovo svih oblika kriminala obilježio je stanje sigurnosti u Zagrebu u prvih deset mjeseci ove godine, no u policiji smatraju da je stanje relativno zadovoljavajuće jer je, kako tvrde, zaustavljen negativni trend i jer su u nekim područjima postignuti bolji rezultati nego lani, rečeno je danas na konferenciji za novinare u PU zagrebačkoj. Do kraja listopada ove godine na području PU zagrebačke zabilježeno je više od 23.600 kaznenih djela, što je porast od 13,5 posto u odnosu na isto razdoblje lani.

ZAGREB - Nacionalnu konferenciju "Program Mladi u Hrvatskoj" na kojoj će se predstavnici brojnih mladeških udruga danas i sutra pobliže upoznati s tim programom Europske komisije (EK) priređuje u Zagrebu Volonterski centar. Gost na konferenciji Christos Makridis, savjetnik pri izaslanstvu EK u Zagrebu, rekao je da je Program Mladi (Youth Programme) jedan od programa EU-a na području obrazovanja koji mladima iz europskih zemalja pruža mogućnost da se upoznaju i aktivno sudjeluju u izgradnji Europe. "Vi ste Hrvati, ali i Europljani, a ti identiteti nisu u suprotnosti, nego se nadopunjuju", rekao je Makridis. "Program Mladi" Europske komisije pokrenut je 1995.

OSIJEK - U Istražni centar Županijskog suda u Osijeku danas su privedena četvorica Osječana osumnjičenih da su se, udruživši se radi počinjenja kaznenog djela, koristili iznudama i otmicom kako bi prisvojili veću imovinsku korist od nekoliko osječkih poduzetnika, doznaje se u osječkom Županijskom sudu. MUP je danas priopćio kako su PU osječko-baranjska i Uprava kriminalističke policije MUP-a, u suradnji s USKOK-om, danas završili višemjesečnu opsežnu kriminalističku obradu nad četvoricom hrvatskih državljana s područja Osijeka (starih 37, 37, 44 i 35 godina), od kojih jedan boravi na području Zagreba.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙