FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Privedena četvorica Osječana

OSIJEK,19. studenog 2004.(Hina) - U Istražni centar Županijskog suda uOsijeku danas su privedena četvorica Osječana osumnjičenih da su se,udruživši se radi počinjenja kaznenog djela, koristili iznudama iotmicom kako bi prisvojili veću imovinsku korist od nekoliko osječkihpoduzetnika, doznaje se u osječkom Županijskom sudu.
OSIJEK,19. studenog 2004.(Hina) - U Istražni centar Županijskog suda u Osijeku danas su privedena četvorica Osječana osumnjičenih da su se, udruživši se radi počinjenja kaznenog djela, koristili iznudama i otmicom kako bi prisvojili veću imovinsku korist od nekoliko osječkih poduzetnika, doznaje se u osječkom Županijskom sudu.

MUP je danas priopćio kako su PU osječko-baranjska i Uprava kriminalističke policije MUP-a, u suradnji s USKOK-om, danas završili višemjesečnu opsežnu kriminalističku obradu nad četvoricom hrvatskih državljana s područja Osijeka (starih 37, 37, 44 i 35 godina), od kojih jedan boravi na području Zagreba.

"Osnovano se sumnja da su oni, udruženi u grupu, tijekom ove godine na području Osijeka prisvojili veću imovinsku korist od nekoliko osječkih poduzetnika, koristeći se prisilom, zastrašivanjima, prijetnjama i silom, te su na taj način počinili dva kaznena djela iznude, jedno kazneno djelo iznude u pokušaju i jedno kazneno djelo otmice", priopćio je MUP.

Također je prijavljen i 47-godišnji Osječanin zbog osnovane sumnje da je poticao na izvršenje jednog od kaznenih djela, ali on nije priveden u Istražni centar, već je dao izjavu u prisutnosti odvjetnika.

Osumnjičenima je privremeno oduzeta veća količina novca, nešto streljiva, razna dokumentacija i jedan komad oružja.

Istražni sudac Županijskog suda u Osijeku Miroslav Rožac, koji je i voditelj posebnog istražnog odjela za USKOK, rekao je danas za Hinu kako je ispitao petoricu osumnjičenih te za četvoricu odredio zadržavanje od 48 sati.

Dodao je kako ga je zamjenica ravnatelja USKOK-a Zorka Fumić izvijestila da će sutra podnijeti zahtjev za pokretanjem istrage. Ako USKOK takav zahtjev podnese, ponovno ću saslušati osumnjičenike i donijeti odluku o određivanju pritvora od mjesec dana, rekao je Rožac.

U PU osječko-baranjskoj ne žele davati izjave o kojim je oštećenim osječkim poduzetnicima riječ, kao ni o osobi koja je bila oteta, niti imena osumnjičenih.

Neslužbeno se doznaje da je u osječkoj Policijskoj upravi od jučer blokiran kat gdje se nalazi Odjel za organizirani kriminal, te da je akcijom koja je održana u tajnosti obuhvaćeno još nekoliko poznatih osoba iz gospodarskih krugova, koje nisu uhićene, već su s njima obavljeni informativni razgovori.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙