FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HSLS i HSU potpisali sporazum o suradnji u Saboru

ZAGREB,19. studenoga(Hina) - Saborski zastupnici HSLS-a i HSU-a danassu potpisali sporazum o suradnji u Hrvatskom saboru kojim se obvezujuna uzajamnu potporu projektima iz područja gospodarstva, porezne,socijalne, zdravstvene i mirovinske politike koje će predlagati jednaod stranaka.
ZAGREB,19. studenoga(Hina) - Saborski zastupnici HSLS-a i HSU-a danas su potpisali sporazum o suradnji u Hrvatskom saboru kojim se obvezuju na uzajamnu potporu projektima iz područja gospodarstva, porezne, socijalne, zdravstvene i mirovinske politike koje će predlagati jedna od stranaka.

Predsjednik HSLS-a Ivan Čehok je na konferenciji za novinare rekao da HSLS i HSU sporazumom o suradnji žele ojačati svoj parlamentarni rad, postati respektabilnija snaga, te zajedničkim projektima pomoći Vladi u gospodarskim, socijalnim i drugim pitanjima koje je HDZ-ova Vlada obećala riješiti, a ta obećanja još nije ostvarila.

"Ne želimo samo glasovati o već zgotovljenim odlukama i zakonskim prijedlozima, nego zakonodavnom i političkom inicijativom pomoći Vladi, koja u više područja nije učinila ono što je obećala građanima", istaknuo je.

Čehok smatra da Vlada treba biti mnogo proaktivnija, da mora brže i učinkovitije djelovati, a u tome joj, kaže, HSLS i HSU, kao njezini koalicijski partneri, žele pomoći konkretnim projektima.

Upitan znači li to da je HSLS nezadovoljan radom Vlade, Čehok je odgovorio da makroekonomski pokazatelji idu u prilog Vladi, ali da Vlada još uvijek nije ostvarila politička i druga obećanja.

"S jednim dijelom smo zadovoljni, s drugim nismo, u tome dijelimo mišljenje građana", kazao je.

Potpredsjednica HSLS-a Đurđa Adlešić kazala je da HSLS želi učvrstiti položaj HSU-a u Saboru i pružiti potporu njihovom zahtjevu za povećanjem mirovina i povratu umirovljeničkog duga.

Predsjednik HSU-a Vladimir Jordan kazao je da potpisivanjem sporazuma HSU želi srušiti stereotipe da se u Saboru 'bore' samo za mirovine, te pokazati kako se zalažu da razvojna pitanja budu orijentacija za budućnost Hrvatske.

"Umirovljenici su svjesni da ako nema napretka države nema ni mirovina", nadovezao se čelnik Kluba HSU-a Josip Sudec, tvrdeći da će se na projekte koje zajednički predlože dvije stranke s većom pažnjom gledati u Saboru.

S većom pažnjom, kaže, treba promatrati i oporbene prijedloge, prihvaćati ih ako su dobri, "jer nije sve što dolazi iz oporbe crno, niti je sve što dolazi iz Vlade bijelo".

Na pitanje kojeg će kandidata HSU podržati na predsjedničkim izborima, Jordan je odgovorio da će se o tome stranka izjasniti početkom prosinca.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙