FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HSU traži hitan sastanak sa sanaderom zbog fonda umirovljenika

ZAGREB, 3. studenog 2004. (Hina) - Predsjednik Hrvatske strankeumirovljenika (HSU) Vladimir Jordan zatražio je danas hitni sastanak spremijerom Ivom Sanaderom jer Vlada nije u dogovorenim rokovimapredstavnicima umirovljenika dostavila popis imovine koja bi ušla ufond za obeštećenje umirovljenika.
ZAGREB, 3. studenog 2004. (Hina) - Predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) Vladimir Jordan zatražio je danas hitni sastanak s premijerom Ivom Sanaderom jer Vlada nije u dogovorenim rokovima predstavnicima umirovljenika dostavila popis imovine koja bi ušla u fond za obeštećenje umirovljenika.

"Očekujemo stoga da između 8. i 11. studenoga osobno sazovete sastanak svih članova povjerenstva koji rade na provedbi odluke Ustavnog suda o povratu duga umirovljenicima, isključivo zato da biste nam predstavili popis imovine koji Vlada planira dati u fond", kaže se u otvorenom pismu HSU-a Sanaderu.

Naglašava se da će u suprotnom Središnji odbor HSU-a u suradnji s Koordinacijom umirovljeničkih udruga morati raspraviti mogućnost daljnje suradnje HSU-a s Vladom.

Jordan u pismu ističe da je prvi rok za dostavu popisa imovine prošao još početkom rujna, a drugi jučer na sastanku radne skupine u Ministarstvu financija, kada umirovljenicima ponovno nije predočen nikakav popis.

"Na žalost, takvu situaciju više ne možemo pravdati pred našim biračima, niti možemo preuzeti odgovornost da ih zastupamo, a nismo sigurni da možemo ispuniti očekivanja", ističe Jordan i podsjeća Sanadera kako se postizbornim sporazumom između HSU-a i HDZ-a obvezao na provedbu odluke Ustavnog suda.

Predsjednik HSU-a ne zna Vladin razlog za otezanje s popisom, a procijenjeno je da bi vrijednost imovine u fondu trebala iznosti oko 20 milijardi kuna.

Jordan je također izvijestio da se jučer ipak susreo s premijerom Sanaderom, ali zajedno s predstavnicima hrvatskih umirovljenika iz BiH i Srbije i Crne Gore, koji od Vlade traže pravo na dodatak na mirovine koje primaju iz tih država, jer im one nisu dovoljne za život.

Mirovine 25 tisuća umirovljenika iz BiH i SiCG koji žive u Hrvatskoj kreću se od devet do 24 eura.

"Premijeru smo ponovili njihov zahtjev za dodatkom do iznosa minimalne mirovine, što je on primio na znanje", rekao je Jordan dodavši kako bi u proračunu za 2005. za takav dodatak trebalo osigurati 56 milijuna kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙