FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HSU dobio od Sanadera popis dionica fonda za umirovljenike

ZAGREB, 11. studenog 2004. (Hina) - Čelnici Hrvatske strankeumirovljenika (HSU) dobili su na današnjem sastanku s premijerom IvomSanaderom popis dionica 64 tvrtke iz državnog portfelja, u vrijednosti4,8 milijardi kuna, koje bi trebale ući u fond za obeštećenjeumirovljenika.
ZAGREB, 11. studenog 2004. (Hina) - Čelnici Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) dobili su na današnjem sastanku s premijerom Ivom Sanaderom popis dionica 64 tvrtke iz državnog portfelja, u vrijednosti 4,8 milijardi kuna, koje bi trebale ući u fond za obeštećenje umirovljenika.

Predsjednik HSU-a Vladimir Jordan izjavio je nakon sastanka kako će umirovljenici inzistirati da putem fonda dobiju cijeli iznos duga koji se procjenjuje na oko 20 milijardi kuna, pa bi na idućem sastanku za desetak dana trebali od Vlade dobiti i popis nekretnina te ostale imovine koja bi ušla u fond.

Na popisu se nalaze dionice najvrjednijih hrvatskih tvrtki poput HT-a, Plive, Podravke, Jadranskog naftovoda, Končara i Kraša. Među ostalim, tu su i dionice Dalekovoda, Badela 1862, te hrvatskih hotelskih kuća.

"HSU će idućih dana razmotriti popis i dati na njega svoje primjedbe", rekao je Jordan.

Upitan jesu li s premijerom razgovarali o proračunu za 2005. godinu, Jordan je rekao da o tome nije bilo govora, no HSU neće podržati proračun koji Vlada prethodno ne bi raspravila s predstavnicima umirovljenika.

Po najavama, za mirovine će u idućoj godini biti izdvojeno 24 milijarde kuna, što je 1,2 milijarde više nego ove godine.

Jordan je dodao da će Vlada umjesto Jadranke Kosor, koja ulazi u predsjedničku izbornu kampanju, za predsjednicu Povjerenstva za provedbu sporazuma s umirovljenicima imenovati državnu tajnicu za rad Veru Babić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙