FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NOVI ALBUM U2, 26 GODINA NAKON POČETKA

DUBLIN, 15. studenog 2004. (Hina/AFP) - Dvadeset i šest godina nakonsvojih početaka irska rock skupina U2 postala je prava insititucija:div čiji bi se novi album trebao prodati u više od 12 milijunaprimjeraka i humanitarna organizacija koja brani siromašne u svijetu.
DUBLIN, 15. studenog 2004. (Hina/AFP) - Dvadeset i šest godina nakon svojih početaka irska rock skupina U2 postala je prava insititucija: div čiji bi se novi album trebao prodati u više od 12 milijuna primjeraka i humanitarna organizacija koja brani siromašne u svijetu.

"Bili su vrlo kolebljivi i nesretni kada sam se počeo baviti njima 1978. godine, nisu bili tako dobri", rekao je peti 'mušketir' grupe menadžer Paul McGuinness.

"Imali su dobar duh, malo znanja i nisu vjerovali da će postati veliki", dodao je.

"Album koji ćemo objaviti u Europi 22. studenoga njihovo je dosad najbolje djelo", rekao je govoreći o novom albumu U2 naslovljenom "How to Dismantle an Atomic Bomb".

"Oni snimaju ploče već 25 godina i može ih se usporediti s Rolling Stonesima koji to rade 40 godina. Album Rolling Stonesa danas se prodaje u dva milijuna primjeraka, dok je posljednji album U2 prodan u 13 milijuna primjeraka", rekao je McGuinness.

Niall Stokes, direktor glazbenog časopisa "Hotpress" izjavio je kako je nakon samo jednog slušanja novoga albuma uvjeren da može s trona skinuti "Joshua Tree" ili "Achtung Baby", dva "povijesna albuma".

Osim glazbom, U2 se bavi i humanitarnim radom. "Bono ima i humanitarnu stranu koja daje vjerodostojnost njegovu ugledu", kazao je Stuart Bailey, DJ na BBC-u i kritičar "New Musical Expressa" iz Londona.

Njegova se humanitarna organizacija zove DATA: D za dug, dug zemalja trećeg svijeta; A za AIDS; T kao trgovina - jer se Bono zalaže za uravnoteženu trgovinu sa siromašnim zemljama; A kao prvo slovo Afrike.

"Bono djeluje kod svih vlada kako bi ih podsjetio da je pomoć zemljama trećeg svijeta dio njihove odgovornosti", rekao je menadžer McGuinness.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙