FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NAJAVA - GOSPODARSTVO - ZA PETAK, 19. STUDENOG

ZAGREB, 19. studenog 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zapetak, 19. studenog.
ZAGREB, 19. studenog 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za petak, 19. studenog.

ZAGREB - Uoči početka međunarodne konferencije "Menadžment promjena u procesu integriranja hrvatskog gospodarstva u tržište EU", koja se održava u sklopu 15. susreta Hrvatskog udruženja managera i poduzetnika CROMA 2004., održat će se konferencija za novinare. Na njoj će biti predstavljeni dobitnici godišnjih nagrada CROMA-e (9 sati, hotel Opera).

Na samoj konferenciji, kako je najavljeno, uvodno će govoriti predsjednik Udruge Ivan Soviček te član Komiteta za ekonomsko-socijalna pitanja Europske unije Maurizio Angelo, a skup se nastavlja raspravama domaćih i inozemnih stručnjaka (10 sati). Na svečanosti proglašenja ovogodišnjih dobitnika nagrada menadžer i poduzetnik godine bit će i predsjednik Republike Stjepan Mesić (20 sati).

ZAGREB - Na osnivačkoj skupštini Hrvatskog saveza poljoprivrednih udruga trebala bi biti donijeta odluka o osnivanju Saveza i pokretanju postupka za upis u registar udruge, usvojen Statut, izabran predsjednik i drugo. Time će se stvoriti krovna organizacija svih seljačkih udruga u Hrvatskoj, koja bi, kako se predviđa, zastupala interese domaće poljoprivrede i seljaka, posebice u pregovorima za ulazak Hrvatske u Europsku uniju. Na prošlotjednom sastanku Inicijativnog odbora bili su predstavnici ratarskih, voćarskih, povrtlarskih i mljekarskih udruga, te proizvođači repe, a osnutak Saveza dosad je poduprlo 128 od 300 seljačkih udruga u zemlji (12 sati, Kino dvorana, Ulica grada Vukovara 78).

RIJEKA - Predstavnici Ceha za ribarstvo, akvakulturu i poljodjelstvo Obrtničke komore Primorsko-goranske županije na konferenciji za novinare iznijet će svoje stavove o prijedlogu Zakona o morskom ribarstvu (11,30 sati, Zanonova 1).

ZAGREB - Stopa anketne nezaposlenosti, prema Anketi o radnoj snazi, u prvom je polugodištu ove godine u Hrvatskoj iznosila 13,8 posto, što je sniženje od 0,6 postotnih poena u odnosu na drugo polugodište lani, kada je iznosila 14,4 posto, podatci su iz Ankete koju objavljuje Državni zavod za statistiku. U prvom polugodištu ove godine prosječan broj nezaposlenih prema Anketi bio je 253 tisuće, što je smanjenje za šest tisuća osoba u odnosu na kraj prošle godine.

ZAGREB - Za poticanje stambene štednje državnim proračunom za iduću godinu predviđeno je 273,4 milijuna kuna, što je porast od 8,1 posto u odnosu na ovogodišnji iznos, dok istodobno iznos poticaja za članove dobrovoljnim mirovinskih fondova raste 75,4 posto, na 10,5 milijuna kuna. Iz projekcija proračuna za 2006. odnosno 2007. vidljiv je stalan rast iznosa poticaja koje planira osigurati država. Tako se za 2006. za poticanje stambene štednje planira nešto više od 310 milijuna kuna, a godinu kasnije bi taj iznos bio povećan 34,3 posto, na 416 milijuna kuna. Još su veći skokovi predviđeni kod poticanja članova dobrovoljnih mirovinskih fondova.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01/4808 680

fax: 01/4808 821

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙