FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Croatia Airlines članica Star Alliancea

FRANKFURT, 18. studenog 2004. (Hina) - Predstavnici hrvatskezrakoplovne tvrtke Croatia Airlines (CA) i zrakoplovne partnerskeudruge Star Alliance potpisali su danas u Frankfurtu Ugovor opristupanju hrvatskog zračnog prijevoznika toj udruzi.
FRANKFURT, 18. studenog 2004. (Hina) - Predstavnici hrvatske zrakoplovne tvrtke Croatia Airlines (CA) i zrakoplovne partnerske udruge Star Alliance potpisali su danas u Frankfurtu Ugovor o pristupanju hrvatskog zračnog prijevoznika toj udruzi.

Ugovor su potpisali generalni direktor CA Ivan Mišetić, predsjednik Uprave Lufthanse, tvrtke sponzora, Wolfgang Mayrkuber te predsjednik Udruge Star Alliance Jaan Albrecht.

Osim CA ugovor o pristupanju toj udruzi potpisala je danas i slovenska zračna tvrtka Adria Airways. Oba zračna prijevoznika od 15. prosinca ove godine postat će regionalni članovi Star Alliancea, globalne zrakoplovne udruge čije članice nude više od 14.000 dnevnih letova u 755 destinacija u 132 zemlje.

Nakon potpisivanja ugovora Mišetić je izjavio da regionalno članstvo u Star Allianceu svjedoči o uspješnom razvoju Croatia Airlinesa, a ujedno je izrazio i zadovoljstvo što su primljeni uoči 15. obljetnice rada CA. Uvjereni smo da će naši putnici vrlo brzo osjetiti dodanu vrijednost koje nam donosi članstvo u toj udruzi, ustvrdio je Mišetić.

Jaan Albrecht je istaknuo da će Croatia Airlines i Adria Airways kao novi članovi udruge donijeti još veće mogućnosti izbora svojim putnicima kao i veće pogodnosti iz mreže tih dvaju prijevoznika.

Wolfgang Mayrkuber je istaknuo da će regionalni partneri omogućiti bolje povezivanje tih atraktivnih i zanimljivih tržišta u ekspanziji s globalnom mrežom Star Alliancea.

Kada od idućeg mjeseca CA postane član Star Alliancea putnici CA dobivaju niz prednosti poput višeg standarda usluge, više destinacija, pojednostavljenu proceduru registracije, čekiranje prtljage do krajnjeg odredišta.

Uz to zrakoplovi CA moći će slijetati na terminale drugih članica udruge što putnicima omogućuje ugodnije putovanje i lakše presjedanje na daljnje letove.

Iz Croatia Airlinesa ističu da ulaskom u tu udrugu CA ostvaruje jedan od svojih strateških ciljeva, napominjući da ono što za Hrvatsku predstavlja ulazak u EU, to za CA znači pristupanje Star Allianceu.

Udruga Star Alliance osnovana 1997. godine kao prva globalna zrakoplovna udruga koja svojim putnicima omogućuje pristup odredištima u čitavom svijetu, ima 15 članica zrakoplovnih tvrtki te tri regionalne članice na više kontinenata.

(Hina) xnzla yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙