FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

VISOKA PRIPRAVNOST IZRAELSKIH SNAGA SIGURNOSTI

JERUZALEM, 12. studenog 2004. (Hina/dpa) - Izraelske snage sigurnostistavljene su u visoki stupanj pripravnosti uoči pogreba JaseraArafata, javljaju u petak izraelski mediji.
JERUZALEM, 12. studenog 2004. (Hina/dpa) - Izraelske snage sigurnosti stavljene su u visoki stupanj pripravnosti uoči pogreba Jasera Arafata, javljaju u petak izraelski mediji.

Izraelska vojska blokirala je okupirana područja premda će onima koji idu na posljednji ispraćaj palestinskog čelnika biti omogućen poseban prijevoz u Ramallah.

Dnevnik Ha'aretz navodi da je policiju najviše brine mogućnost izbijanja nemira u Jeruzalemu, nakon molitve posljednjeg dana ramazana. Zbog toga je odlučeno da će pristup na Plato džamija biti dopušten samo muškarcima i ženama starijim od 45 godina i sa izraelskim identifikacijskim ispravama.

Posljednji ispraćaj Jasera Arafata održat će se u petak prijepodne u Kairu gdje će se u džamiji Fajsal, blizu zračne luke održati vjerski obred za preminulog predsjednika. Arafatovi posmrtni ostaci zatim će egipatskim vojnim helikopterom biti prebačeni u Ramallah. Palestinski čelnik bit će pokopan u glavnome stožeru u Mukati u kojemu su ga Izraelci zatočili prije tri godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙