FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U prosincu starta prva hrvatska internet televizija

ZAGREB, 18. studenog 2004. (Hina) - Prva hrvatska internet televizija"eTV" započet će se radom sredinom prosinca, najavljeno je nadanašnjoj konferenciji za novinare.
ZAGREB, 18. studenog 2004. (Hina) - Prva hrvatska internet televizija "eTV" započet će se radom sredinom prosinca, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare.

Projekt internet televizije pokrenuo je domaći davatelj internet usluga Vodatel, u suradnji sa europskim satelitskim sustavom Astra i brojnim inozemnih i domaćim partnerima, rekao je direktor Vodatela Sebastian Popović.

Kako je najavio, eTV će u početku svojim korisnicima omogućiti pristup internetu bez ograničenja u prometu, online naručivanje filmova, gledanje nekoliko stotina TV kanala i čitav niz drugih interaktivnih usluga.

Popović očekuje da će najjači tržišni adut eTV-a biti "video-on-demand" (video na zahtjev) usluga koja omogućuje korisniku da gleda što i kada želi, a da pri tom plaća samo ono što je pratio, a ne paušalno kompletan program.

U sklopu te usluge, posebne nade eTV-a vezane su uz "on-demand" posuđivanje filmova preko interneta, pri čemu pravo na gledanje filma traje 24 sata, uz pravo korisnika na praćenje filma s prekidima, uz vraćanje pojedinih sekvenci, ubrzavanje ili usporavanje. Popović je istaknuo da je signal eTV-a dostupan u svim dijelovima Hrvatske.

Za iduću godinu najavio je projekt integracije internetske televizije, "klasičnog" interneta i fiksne telefonije unutar Vodatela, i to u jednu paketnu uslugu, koja će po njegovim najavama, uz ostalo korisnicima donijeti niže cijene telefoniranja. Također je najavio širenje eTV-a u zemlje regije.

Internet televizija načelno se ne razlikuje od kablovske televizije. Ona nema vlastiti program, a nakon instalacija potrebne opreme za prijem satelitskih signala, pretplatnik može gledati niz domaćih i svjetskih TV kanala u digitalnom obliku. Kao i kod kablovske televizije, moguće je odabrati različite pretplatničke modele, ovisno o interesima. Početni paket za korisnike eTV-a koji uključuje instalaciju potrebne opreme u stan, stajat će 4.444 kune, rekao je Popović.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙