FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IRANSKIM INTERNET NOVINARIMA SUĐENJE IDUĆI TJEDAN

TEHERAN, 9. studenog 2004. (Hina/Reuters) - Skupini iranskih novinarakoji rade za internetske medije sudit će se idućeg tjedna zbog optužbiza širenje propagande protiv Islamske Republike, javlja u utorakagencija Reuters pozivajući se na sudske izvore.
TEHERAN, 9. studenog 2004. (Hina/Reuters) - Skupini iranskih novinara koji rade za internetske medije sudit će se idućeg tjedna zbog optužbi za širenje propagande protiv Islamske Republike, javlja u utorak agencija Reuters pozivajući se na sudske izvore.

Najmanje devet novinara koji rade za on-line izdanja novina u pritvoru su od rujna, objavili su iranski listovi.

"Sudit će im se idućeg tjedna", piše list "Mardomsalari" pozivajući se na izjavu šefa teheranskog ministarstva pravosuđa Abbasalija Alizadeha.

Internet je postao utočište za reformatorske novinare koji su izgubili posao kada je pravosuđe zatvorilo više o stotinu pro-reformatorskih izdanja u posljednje četiri godine. Reformisti, među kojima i iranski predsjednik Mohammad Hatami, osudili su uhićenja kao politički motivirana te optužili radikale da pokušavaju ograničiti novinarske slobode.

Ovih devet novinara suočeno je s optužbama za "promidžbu protiv režima, djelovanje protiv nacionalne sigurnosti, uznemiravanje javnog mišljenja te vrijeđanje vjerskih svetkovina", piše list "Etemad".

Nemat Ahmadi, jedan od odvjetnika devetorice optuženih, izjavio je da su svi zatvoreni u jednoj ćeliji i nije im bio dopušten susret s obiteljima i s odvjetnicima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙