FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DCM: 45 tisuća pretplatnika

ZAGREB, 9. studenog 2004. (Hina) - Broj pretplatnika kabelsketelevizije Digital City Media (DCM) dosegnuo je 45 tisuća, izvijestilisu čelnici DCM-a na današnjoj konferenciji za novinare, na kojoj sugovorili i o ponudi filmskog programa HBO te Xnet internet usluga.
ZAGREB, 9. studenog 2004. (Hina) - Broj pretplatnika kabelske televizije Digital City Media (DCM) dosegnuo je 45 tisuća, izvijestili su čelnici DCM-a na današnjoj konferenciji za novinare, na kojoj su govorili i o ponudi filmskog programa HBO te Xnet internet usluga.

Predsjednik Uprave DCM-a Richard Singer je istaknuo zadovoljstvo rezultatima, najavljujući nova ulaganja te iznoseći procjenu da je kapacitet hrvatskog tržišta 1,6 milijuna pretplatnika.

Kako se neslužbeno može doznati, ukupna ulaganja u mrežu DCM-a iznose 125 milijuna kuna.

Uz kabelsku televiziju DCM pruža i usluge širokopojasnog (broadband) pristupa Internetu i najma stalnih veza. DCM-ov kabelski broadband internet "Xnet", ocijenio je Singer, u kratkom je roku osvojio hrvatsko tržište i u znatnoj mjeri je pridonio napretku u liberalizaciji tržišta telekomunikacija u Hrvatskoj kao i boljoj poziciji u dostizanju europskih standarda u stupnju korištenja interneta.

Kabelski Internet je od uvođenja na tržište ujesen prošle godine postigao udjel od 7 posto u gradovima gdje ga distribuira DCM, što od kraja 2003. godine predstavlja skok od 124 posto u broju pretplatnika.

Tvrtka DCM nastala je 2001. godine, a danas je vodeći koncesionar kabelske televizije u Hrvatskoj. Vlasnici DCM-a su investicijski fondovi SEEF Holdings, SEAF Croatia, njegov matični fond SEAF, DEG (Njemačka razvojna banka) i osječka tvrtka Elektromodul. Tvrtka je prisutna u Zagrebu, Osijeku, Splitu, Solinu i Velikoj Gorici, a trenutno zapošljava 76 djelatnika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙