FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bajić: ispitujemo slučaj Imostroj temeljem napisa i Žužulovog zahtjeva

ZAGREB, 6. studenog 2004. (Hina) - Državni odvjetnik Republike HrvatskeMladen Bajić potvrdio je danas da Državno odvjetništvo ispitujezakonitost postupka stečaja tvrtke Imostroj slijedom navoda u tisku izahtjeva ministra vanjskih poslova Miomira Žužula.
ZAGREB, 6. studenog 2004. (Hina) - Državni odvjetnik Republike Hrvatske Mladen Bajić potvrdio je danas da Državno odvjetništvo ispituje zakonitost postupka stečaja tvrtke Imostroj slijedom navoda u tisku i zahtjeva ministra vanjskih poslova Miomira Žužula.

"Potvrđujem da Državno odvjetništvo provodi izvide i provjerava tvrdnje iz dnevnog tiska o navodnim nezakonitostima Miomira Žužula u slučaju tvrtke Imostroj u stečaju, odnosno slučaja tvrtke MTS d.o.o. Zagreb", izjavio je državni odvjetnik Mladen Bajić za Hinu.

"Radi provjere novinskih napisa angažirano je i Županijsko državno odvjetništvo u Splitu da provjeri sve okolnosti pod kojima se provodi stečaj Imostroja i pod kojima je kupljena imovina Imostroja od strane tvrtke Karin Univerzal Inžinjering d.o.o.

S tim u svezi naglašavam da je u međuvremenu Državno odvjetništvo 4. studenog dobilo i pismo Miomira Žužula u kojem on traži da sukladno našim ovlastima provedemo sve zakonske radnje kako bi se utvrdilo da li u njegovom postupanju i postupanju njegove supruge postoje bilo kakve nezakonitosti", kaže se u izjavi.

Nakon napisa u medijima, oporba je zatražila ostavku minsitra Žužula zbog sukoba interesa u vezi s otpisom duga Imostroju u stečaju, no on je to odlučno zanijekao.

U pismu premijeru i Vladi on objašnjava kronologija odnosa i događanja u kojoj se navodi da se "cijeli navodni slučaj sukoba interesa temelji na lažnoj i potpuno neistinitoj tvrdnji da je tvrtka Karin Univerzal Inžinjering kupila tvrtku Imostroj te da je Vlada pogodovala novom vlasniku otpisom dugova tog društva prema Državnom proračunu".

Mediji su objavili da je u siječnju ove godine Tatjana Žužul, vlasnica tvrtke MTS, sklopila ugovor o prodaji poslovnih udjela u svojoj tvrtki s vlasnikom Karin univerzal inženjeringa Ivanom Karinom. To su doveli u vezu s odlukom Vlade da tvrtki Imostroj u stečaju otpiše dug kako bi se namirila potraživanja radnika, te s činjenicom da je Karin univerzal kupio imovinu Imostroja u stečaju. Žužulovi su također demantirali da je ugovor o kupovini udjela u MTS-u ostavren, jer je Karin od kupovine odustao.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙