FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

UNATOČ NAPRETKU, PROTUPJEŠAČKE MINE I DALJE PRIJETE

BRUXELLES, 17. studenog 2004. (Hina/AFP) - Uporaba protupješačkih minau svijetu je u padu, ali još uvijek svake godine od mina gine velikbroj ljudi, piše u međunarodnom izvješću koje je u srijedu objavljenou Bruxellesu.
BRUXELLES, 17. studenog 2004. (Hina/AFP) - Uporaba protupješačkih mina u svijetu je u padu, ali još uvijek svake godine od mina gine velik broj ljudi, piše u međunarodnom izvješću koje je u srijedu objavljeno u Bruxellesu.

U izvješću Međunarodne kampanje za zabranu mina (ICBL) i udruge Handicap Internatioanal za 2004. ističe se da je broj osoba koje su lani u svijetu nastradale od mina pao za 3,2 posto i iznosi 8.056 mrtvih i ranjenih, dok ih je u 2002. bilo 8.333.

"Pad broja nesretnih slučajeva ohrabruje, ali još uvijek vrlo velik broj ljudi, napose djece, svake godine gine ili stradava od mina u svim dijelovima svijeta", rekao je Stan Brabant iz Handicap Internationala.

Otkako je 1999. stupio na snagu ugovor o zabrani protupješačkih mina, primjena tog oružja u svijetu je u padu, novca za tu akciju ima 80 posto više a broj novih žrtava koje svake godine stradavaju od mina je u padu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙