FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mesić o "slučaju" Žužul

BRIJUNI, 5. studenog 2004. (Hina) - Predsjednik Stjepan Mesić danas jena Brijunima izjavio da ukoliko bi došlo do kadrovskih promjena načelu Ministarstva vanjskih poslova zasigurno ne bi došlo do nikakvihpoteškoća u pregovorima s Europskom unijom.
BRIJUNI, 5. studenog 2004. (Hina) - Predsjednik Stjepan Mesić danas je na Brijunima izjavio da ukoliko bi došlo do kadrovskih promjena na čelu Ministarstva vanjskih poslova zasigurno ne bi došlo do nikakvih poteškoća u pregovorima s Europskom unijom.

Hrvatski predsjednik je to kazao odgovarajući na novinarski upit smatra li da će "afera s ministrom Žužulom otežati poziciju Hrvatske u pregovorima s EU s obzirom da je ministar Žužul glavni pregovarač".

"Ukoliko dođe do promjena na čelu Ministarstva, a to se još ne zna, jer sve činjenice nema niti premijer Sanader, ne bi trebalo biti poteškoća u pregovorima s EU jer u tom slučaju pregovarač će biti netko drugi. Kakva bi to Hrvatska bila zemlja koja ne bi mogla pronaći dva ili više pregovarača", rekao je predsjednik Mesić nakon što je jutros na Brijunima svečano otvorio drugi Hrvatsko-francuski gospodarski forum. Istaknuo je kako Hrvatska raspolaže s kadrovima koji bi nastavili pregovore s EU.

Međutim, rekao je Mesić, "nemojmo ništa prejudicirati dok se stvar ne riješi do kraja".

Odgovarajući na pitanje novinara treba li zbog "afere s ministrom Žužulom" odgovornost snositi cijela Vlada, predsjednik Mesić je naglasio kako ne želi govoriti o odgovornosti sve dok se ne utvrde sve činjenice jer bi to "bilo nekorektno".

Na pitanje koliko će ta afera odmoći HDZ-u uoči idućih predsjedničkih izbora, Mesić je odgovorio kako ni Vladi pa tako ni HDZ-u ne bi odgovaralo da dođe do toga da ministar Žužul snosi konsekvencije.

"Ako se dokaže odgovornost ministra onda se otvara pitanje opasnosti za Vladu. U tom slučaju išlo bi se na njezinu rekonstrukciju i posao bi se morao nastaviti" zaključio je hrvatski predsjednik Stjepan Mesić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙