FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mesić o američkim izborima, o reakcijama na njegovu izjavu

ZAGREB, 3. studenog 2004. (Hina) - Komentirajući američkepredsjedničke izbore, za današnjeg boravka u Šibeniku predsjednikStjepan Mesić je rekao kako će Hrvatskoj najviše odgovarati upravoonaj predsjednik kojeg izaberu građani SAD-a.
ZAGREB, 3. studenog 2004. (Hina) - Komentirajući američke predsjedničke izbore, za današnjeg boravka u Šibeniku predsjednik Stjepan Mesić je rekao kako će Hrvatskoj najviše odgovarati upravo onaj predsjednik kojeg izaberu građani SAD-a.

Osvrnuvši se ponovno na svoju izjavu da Hrvatska i Crna Gora nikad nisu ratovale te na reakcije koje je izazvala, Mesić je kazao da mu je "dosadilo, ali da ga pomalo i zabavlja da ga oni koji nisu znali što se u Hrvatskoj događa 1971. danas uče patriotizmu. Također je rekao da ga patriotizmu uče i oni koji se s njim nisu usudili ukrcati na "Slaviju" i probijati blokadu Dubrovnika.

Mislite li da je 1990. bilo lako otići u Beograd kad je svijet još bio sklon Jugoslaviji!? I da se sada sve to zaboravi i da se postavlja pitanje jesam li ja patriot, zapitao se Mesić.

Ponovio je da je izjava zvučala malo nespretno, "ali samo ako se izvadi iz konteksta". Kako je izjavio, govorio je o dijelu povijesti prije Domovinskog rata.

"Govorio sam da su Hrvati i Crnogorci bili u različitim vojskama i borili se za različite interese. Ali da se kao nacije Hrvatska i Crna Gora nikad u povijesti nisu sukobile. Naravno da se zna na čijoj su strani bili Crnogorci u vrijeme agresije na Hrvatsku. Morao bih biti izvan sebe da to ne znam. Pa u opsadi Dubrovnika bilo je najviše upravo Crnogoraca", izjavio je Mesić.

Na novinarsko pitanje kako komentira vijest da je POA ispitivala novinarku Helenu Puljiz u vezi s radom Ureda predsjednika Republike, Mesić je odgovorio kako o tomu ništa ne zna osim ono što je pročitao u novinama."POA ima pravo prikupljati podatke, samo to treba činiti na zakonit način. Ako je u tom postupku bilo zlouporaba, netko će morati odgovarati", rekao je Mesić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙