FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Gradonačelnica Ozlja ostaje na dužnosti

OZALJ, 17. studenog 2004. (Hina) - Ozaljsko Gradsko vijeće na današnjojsjednici nije izglasalo nepovjerenje gradonačelnici Biserki Vranić(SDP), kako je to na prošloj sjednici zatražilo osam vijećnika, međukojima i jedan HSP-ov koji je danas bio suzdržan.
OZALJ, 17. studenog 2004. (Hina) - Ozaljsko Gradsko vijeće na današnjoj sjednici nije izglasalo nepovjerenje gradonačelnici Biserki Vranić (SDP), kako je to na prošloj sjednici zatražilo osam vijećnika, među kojima i jedan HSP-ov koji je danas bio suzdržan.

Većinom glasova smijenjen je dosadašnji predsjednik Gradskog vijeća Darko Grdunac (HSS) te je na istoj sjednici za predsjednika Gradskog vijeća izabran Stjepan Basar (nezavisni vijećnik).

Prijedlog za iskazivanje nepovjerenja gradonačelnici i predsjedniku Gradskog vijeća zatražilo je na sjednici 21. listopada osam vijećnika; četiri iz HDZ-a te po jedan iz HSLS-a, DC-a, HSP-a i jedan nezavisni.

HSP-ov vijećnik Elvis Šoštar današnjim odustajanjem omogućio je Biserki Vranić da ostane na dosadašnjoj dužnosti.

"Zadovoljna sam što sam ostala na toj funkciji, ali budući da je na čelu Gradskog vijeća Stjepan Basar koji je blizak HDZ-u, realno je očekivati daljnje opstrukcije u radu", rekla je Vranić nakon sjednice.

Predsjednik HDZ-a Stjepan Zoretić u jednoj od triju stanki burne sjednice Gradskog vijeća održao je tiskovnu konferenciju na kojoj je rekao da je Elvis Šoštar za odustajanje instruiran od čelništva HSP-a "jer su se tako dogovorili lokalni SDP i vrh HSP-a".

Gradonačelnica Vranić (SDP) tvrdi da "kontakata SDP-a s vrhom HSP-a nije bilo, već da je Šoštar glasao po svojoj savjesti".

Uz prijedlog za iskazivanje nepovjerenja gradonačelnici dnevnim je redom bilo predviđeno i izglasavanje nepoverenja predsjedniku Gradskog vijeća, što je i obavljeno.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙