FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

O suradnji na obnovi dubrovačke spomeničke baštine

DUBROVNIK, 20. listopada 2004. (Hina) - Gradonačelnica DubrovnikaDubravka Šuica razgovarala je danas s talijanskim veleposlanikom uHrvatskoj Alessandrom Grafinijem, a jedna od tema bila je i suradnjana obnovi spomeničke baštine.
DUBROVNIK, 20. listopada 2004. (Hina) - Gradonačelnica Dubrovnika Dubravka Šuica razgovarala je danas s talijanskim veleposlanikom u Hrvatskoj Alessandrom Grafinijem, a jedna od tema bila je i suradnja na obnovi spomeničke baštine.

Po riječima talijanskog veleposlanika, Vlada Republike Italije ponudila je Hrvatskoj suradnju u izradi dokumentacije za obnovu deset dubrovačkih spomenika u vrijednosti oko 500.000 eura.

Još krajem prošle godine talijanska je vlada, rekao je Grafini, pokrenula projekt Interakcija između povijesti i krajolika u Dubrovniku, za što je izdvojila 225.000 eura te je s projektom upoznala prijašnje Ministarstvo gospodarstva.

Kako je predviđeno, talijanska tvrtka "Laco Sar" sudjelovala bi u financiranju projekta s 200.000 eura, a Grad Dubrovnik sa 60.000 eura.

Gradonačelnica Dubravka Šuica rekla je kako će do kraja ove godine biti održan sastanak predstavnika Grada Dubrovnika s talijanskim partnerima kako bi se utvrdio popis od deset spomeničkih objekata koji čekaju obnovu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙