FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NAVODNA ATLANTIDA SAMO JE UGAŠENI VULKAN

BERLIN, 16. studenog 2004. (Hina/AFP) - Navodni ostaci potonulog gradaAtlantide za koje neovisni američki istraživač Robert Sarmast tvrdi daih je pronašao u vodama Cipra, nisu drugo do ugašeni vulkani,geofizičar Christian Huebscher iz Instituta za pomorstvo i zaatmosferske znanosti u Hamburgu za Frankfurter Allgemeine Zeitung.
BERLIN, 16. studenog 2004. (Hina/AFP) - Navodni ostaci potonulog grada Atlantide za koje neovisni američki istraživač Robert Sarmast tvrdi da ih je pronašao u vodama Cipra, nisu drugo do ugašeni vulkani, geofizičar Christian Huebscher iz Instituta za pomorstvo i za atmosferske znanosti u Hamburgu za Frankfurter Allgemeine Zeitung.

On je kazao da je ljetos posjetio mjesto na kojemu je Robert Sarmast navodno otkrio Atlantidu. Huebscher je, ploveći na istraživačkom brodom zajedno s nizozemskim kolegama, na dnu mora otkrio ugasle vulkane stare oko sto tisuća godina koje je Sarmast, po njegovu mišljenju, zamijenio za akropolu Atlantide.

Sarmast je 2003. objavio knjigu "Otkriće Atlantide: iznenađenja otoka Cipra", u kojoj tvrdi da je Cipar vrh Atlantskog otoka. Sarmast misli da se njegovo otkriće u potpunosti podudara s Platonovim opisima u dijalozima "Timej" i "Kritija".

Svojom se postavkom Sarmast pridružuje najčešće spominjanoj hipotezi o položaju Atlantide: zapadno od mjesta koje su stari Grci nazivali "Herkulovi stupovi", to jest Gibraltarskog tjesnaca. Prema drugim teorijama, Atlantida se nalazi na Krimu, u Americi, Sahari, pa i na Antarktiku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙