FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MAĐARSKA ZBOG TOKISČNOSTI ZABRANILA PRODAJU MLJEVENE PAPRIKE

BUDIMPEŠTA, 27. listopada 2004. (Hina/AFP) - Mađarska vlada zabranilaje u srijedu prodaju većine robnih marki mljevene paprike u tojzemlji, nakon otkrića otrova koji bi mogao uzrokovati rat jetre,priopćio je u srijedu ministar zdravstva Jeno Racz u Budimpešti.
BUDIMPEŠTA, 27. listopada 2004. (Hina/AFP) - Mađarska vlada zabranila je u srijedu prodaju većine robnih marki mljevene paprike u toj zemlji, nakon otkrića otrova koji bi mogao uzrokovati rat jetre, priopćio je u srijedu ministar zdravstva Jeno Racz u Budimpešti.

Štetna tvar, anflatoksin, pronađen je u 10 do 15 puta većim dozama od dopuštene u vrećicama triju najvećih distributera mađarske paprike.

"Otrov se može pronaći samo u onim paprikama koje su uvezene iz tropskih zemalja što znači da su domaći proizvođači ilegalno miješali domaće i uvozne sastojke i tako varali kupce", rekao je Racz.

Racz je dodao da se zabrana prodaje odnosi samo na pakovanja s rokom trajanja do 15. travnja 2005. Inače, mljevena paprika vitalan je sastojak mnogih mađarskih nacionalnih jela.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙