FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

VLADA: DESET POSTO NIŽE CESTARINE ZA AUTOBUSE I KAMIONE

ZAGREB, 16. studenog 2004. (Hina) - Vozila treće i četvrte skupine,dakle kombiji, autobusi i kamioni uskoro bi mogli plaćati deset postonižu cestarinu za autoceste, doznaje se danas u Banskim dvorima.
ZAGREB, 16. studenog 2004. (Hina) - Vozila treće i četvrte skupine, dakle kombiji, autobusi i kamioni uskoro bi mogli plaćati deset posto nižu cestarinu za autoceste, doznaje se danas u Banskim dvorima.

Vlada bi, u četvrtak, trebala donijeti Odluku o davanju suglasnosti Hrvatskim autocestama (HAC) za popust na visinu cestarine za uporabu autocesta i cestovnih objekata.

Popust od deset posto vrijedio bi kod mjesečne i godišnje pretplate cestarine za vozila treće i četvrte skupine te kod priznanica.

Vozači kamiona koji od Zagreba do Splita prometuju autocestom na taj bi način, samo u jednom smjeru, uštedjeli 40 kuna. Cestarinu sada u jednom smjeru plaćaju 400 kuna.

Vlada će u četvrtak, najavljuju u Banskim dvorima, utvrditi izmjene u Zakonu o putnim ispravama hrvatskih državljana, te konačne verzije zakona o tržištu električne energije, o regulaciji energetskih djelatnosti te o izmjenama Zakona o energiji.

Prema dostupnim informacijama, Vlada u četvrtak, još neće raspisati izbore za predsjednika države, a kada će to točno učiniti danas se nije moglo doznati.

Vlada će izbore raspisati do kraja mjeseca, kratko je izjavio Vladin glasnogovornik Ratko Maček.

Potvrdio je, pak, da je 2. siječnja vrlo izgledan datum za izbore.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙