FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - gospodarstvo - četvrtak, 11. studenog

ZAGREB, 11. studenog 2004. (Hina) - Najavljujemo značajnije događaje začetvrtak, 11. studenog.
ZAGREB, 11. studenog 2004. (Hina) - Najavljujemo značajnije događaje za četvrtak, 11. studenog.

OPATIJA - Drugog dana XII. tradicionalnog savjetovanja 'Ekonomska politika Hrvatske u 2005.', koje se održava u organizaciji Hrvatskog društva ekonomista (HDE) govorit će se o izazovima monetarne politike u pristupanju Europskoj uniji, trendovima hrvatskog gospodarstva u razdoblju od 1994. do 2003. godine, razvoju i perspektivama tržišta kapitala u Hrvatskoj, privatizaciji te o značaju obrazovanja i poduzetništva za EU. Savjetovanje je okupilo oko 450 stručnjaka, znanstvenika, državnih dužnosnika i gospodarstvenika (9,30 sati, Grand hotel Adriatic).

ZAGREB - Na savjetovanju o ulozi zemljišnih knjiga u pravnom prometu nekretnina, koje organiziraju Narodne novine, između ostaloga će se govoriti o novinama u zemljišnoknjižnom postupku, pravnim učincima upisa prava u zemljišnu knjigu te ulozi Državnog odvjetništva u zemljišnoknjižnom postupku (9,30 sati, Hotel Opera, Kršnjavoga 1).

ZAGREB - Ministrstvo poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva na konferenciji za novinare izvjestit će o razlozima pojave trihineloze kao i dosad poduzetim mjerama u cilju njenog sprječavanja. Također, biti će predstavljen i petogodišnji plan suzbijanja te bolesti (10,00 sati, MPŠVG, Vukovarska 78).

ZAGREB - Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj u sklopu sajma "Info 2004" održat će okrugli stol na temu "E - Održivost", na kojem će biti riječi o mogućnostima približavanja održivom razvoju kroz primjenu tehnoloških dostignuća informatičkog sektora. E-održivost kao globalna inicijativa unapređuje stanje okoliša kao i ljudski i ekonomski razvoj, a može dati i ključni doprinos globalno održivoj budućnosti (11,00 sati, Zagrebački Velesajam, Avenija Dubrovnik 15).

ZAGREB - Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) i Veleposlanstvo nordijskih zemalja u Hrvatskoj na konferenciji za novinare predstavit će sajam pod nazivom "Nordijski dani u Hrvatskoj", koji će se održati 22. i 23. studenog u Zagrebu. Riječ je o prvom specijaliziranom hrvatsko-nordijskom sajmu o prehrambenoj i poljoprivrednoj industriji na kojem će biti predstavljena ponuda ali i moguća suradnja hrvatskih, švedskih, danskih, norveških i finskih gospodarstvenika s područja poljoprivredno-prehrambenog sektora (10,00 sati, Hotel Sheraton, Kneza Borne 2).

ZAGREB- Povodom prvog leta talijanske zrakoplovne tvrtke Alitalia koji će u suradnji sa Croatia Airlinesom povezivati gradove Zagreb i Milano predstavnici Zračne luke Zagreb organiziraju konferenciju za novinare (11,00 sati, Zračna luka Zagreb).

ZAGREB - Uoči otvaranja novouređenog hotela The Regent Esplanade Zagreb, novinarima će na konferenciji za novinare biti predstavljeni poslovni planovi tog hotela (18 sati konferencija za novinare, 19 sati otvorenje, The Regent Esplanade Zagreb, Mihanovićeva 1).

ZAGREB - Hrvatsko društvo za kvalitetu organizator je skupa na temu "Raznovrsnošću do kvalitete" na kojem će biti riječi o kvaliteti i hrvatskom inovacijskom sustavu te nacionalnoj infrastrukturi kakvoće. Na skupu, čiji je pokrovitelj Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva, bit će dodijeljena i priznanja tj. Povelje za poticanje i primjenu kvalitete u hrvatskom gospodarstvu (11,00 sati, Kino dvorana MINGORP-a, Vukovarska 78).

ZAGREB - Austrijski ured za trgovinu i Hrvatska gospodarska komora (HGK) organizatori su gospodarske misije pod nazivom "Infrastruktura/Zaštita okoliša" na kojoj će biti predstavljen projekt zaštite okoliša u Hrvatskoj. Također će biti održana prezentacija tvrtke Hrvatske vode, zatim sanacija odlagališta Jakuševac te prezentacija tvrtke Čistoća Zagreb. Na skup je svoj dolazak prijavilo i 12 austrijskih tvrtki zainteresiranih za suradnju na područjima infrastrukture i zaštite okoliša (9,00 sati, HGK, Rooseveltov trg 2).

ZAGREB - U Hrvatskoj je u rujnu ove godine otkupljeno i prodano poljoprivrednih proizvoda u vrijednosti 493 milijuna kuna, što je šest posto manje nego u rujnu prošle godine, podaci su Državnog zavoda za statistiku. Pritom se 296 milijuna kuna odnosi na prodaju iz vlastite proizvodnje pravnih osoba, što je porast od 5,8 posto.

ZAGREB - Tvornica čarapa Jadran d.d. iz Zagreba u prvih je devet mjeseci ove godine poslovala s neto dobiti od 4,97 milijuna kuna za razliku od istog razdoblja prošle godine kada je ostvaren gubitak od 5,9 milijuna kuna.

Prema podacima o devetomjesečnom poslovanju koje je tvrtka dostavila Varaždinskoj burzi, ukupni su prihodi u promatranom razdoblju iznosili 61,08 milijuna kuna i veći su za 48,2 posto u odnosu na isto razdoblje lani.

Urednik: Darko Buković

tel: 01 4808-607

fax: 01 4808-821

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙